Zakaj na Madeiro ravno v času cvetličnega festivala?

Ljubitelji cvetja, plesa in zabave, pozor!

Če letos še ne veste, kam za prvi spomladanski oddih, imamo za vas rešitev. Bi radi odpotovali na novo eksotično destinacijo, ne predaleč in ne preblizu, kjer vas čaka obilo zabave, morja, sonca in prava mera znamenitosti, ki vas bodo navdušile? Potem je Madeira, otok cvetja in vulkanov, prava izbira za vas.



Madeira je cvet Atlantika, plavajoči botanični vrt, otok tisočerih eksotičnih rastlin, kjer uspeva več kot 3.000 različnih domorodnih in endemičnih vrst rastlin, zimzelena drevesa, tropske in aromatične rastline. Zaradi rodovitnih vulkanskih prsti je Madeira prava cvetlična oaza, kjer se vsako pomlad (natančno štiri tedne po veliki noči) odvije eden najlepših festivalov cvetja na evropskih tleh. Prestolnica Funchal se v času festivala prelevi v pravcato rožnato mesto – cvetlične preproge in nešteto domiselnih cvetličnih aranžmajev vas bodo razveseljevale na vsakem koraku. Festival še najbolj spominja na cvetlični karneval, v katerem sodeluje več kot tisoč udeležencev in skupin z vsega otoka. V tej pisani cvetlični povorki nastopajoče skupine ob spremstvu živahnega ritma glasbe in plesa predstavijo najrazličnejše vrste cvetja. Gospodične in deklice so odete v široka rožnata krila, s cvetličnimi klobuki in šopki cvetja, všitih v tradicionalna oblačila, in plešejo ter pojejo med skrbno pripravljenimi koreografijami. Orhideje, begonije, lilije, strelicije, flamingi, okrasna drevesa, eksotična grmovja in še mnoge druge rože preplavijo mesta in vasi. Mesta utripajo v veselju in radosti, saj cvetlični festival simbolizira ponoven začetek, upanje in preobrazbo. Glavne avenije so prekrite s cvetličnimi preprogami, med drugim Avenide Arriaga v Funchalu, v Praca da Restauracao pa si lahko ogledate veličastno razstavo cvetja.



Čeprav je Madeira že sama po sebi otok številnih znamenitosti, ki navdihuje s številnimi klifi, vulkanskim visokogorjem in barvitimi plažami, vas bo v času festivala cvetja še posebej prevzela. Kot v filmu boste stopali po cvetju in se za hip počutili kot princi ali princese, ki vstopajo v svojo palačo. Madeira je kot nežen spomladanski vetrič, ki vas bo pobožal z lepoto in tenkočutnostjo pisanih otoških cvetlic. Privoščite si nekaj lepega in eksotičnega, privoščite si Madeiro.