Danska

Dobrodošli v najsrečnejši državi na svetu

Kaj je ta slavni »hygge«? Edinstvena lastnost, ki vpliva na neprecenljivo srečo domačinov, obstaja le na Danskem. Ni lepšega, kot začutiti delček te nirvane, ki se kaže kot občutek udobja in zadovoljstva na njihovih obrazih. V Kopenhagnu odkrivamo staromodni čar dežele, ki se tu prepleta z modernim načinom življenja. V tej kulinarični prestolnici je več Michelinovih restavracij, kot v katerem koli drugem skandinavskem mestu. Tu je trajnost že zdavnaj postala stalnica. Kolo je glavno prevozno sredstvo domačinov, za obiskovalce pa privlačni način raziskovanja mesta. Z danskim slogom se lahko kosa le redko kdo. Takšno spoštovanje do vsega preprostega in dovršen občutek za detajle ustvarjata kombinacijo, ki to skandinavsko prestolnico dela tako posebno. V mestu neskončnega vizualnega užitka navduši vsaka podrobnost – od nalepk za ulična oblačila, svetovno znanega pohištva in razsvetljave, do keramike in steklenih izdelkov. Ta filozofija prepleta tudi dansko pokrajino, čista in preprosta vas bo prevzela v luči nordijske svetlobe. Dansko ljubkost lahko začutite resnično povsod, na dolgi peščeni plaži, ob jezeru, občudovanju renesančnega gradu, na neskončnih kolesarskih stezah ali v kateri od mestnih kavarnic.

Destinacije v Skandinaviji in na Islandiji

Malo za hec, malo za res – Danska

 • Nakupovalna ulica Stroget je iz sklopa ulic, ki tvorijo najdaljšo nakupovalno peš cono v Evropi.

 • Izumitelji LEGO kock so začeli s proizvodnjo leta 1943 v mestu Billund. Danes je tam največji Legoland.

 • Danska zastava Dannebrog je najstarejša na svetu.

 • Povprečna davčna stopnja je visokih 49 %.

 • Danska je 5. največja izvoznica hrane na svetu.

 • Besedi prosim in hvala skoraj nista del danskega besedišča, saj so Danci izjemno direktni.

 • Po raziskavah naj bi bili Danci najsrečnejši ljudje na svetu.

POGOJI ZA VSTOP NA DANSKO

Vstop na Dansko je možen za vse potnike brez omejitev.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Dansko in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.