Švedska

Dežela Vikingov, Nobelovih nagrad in mesnih kroglic

Švedska ponuja nordijske sanje. To je dežela modrega otočja in severnega sija. Občutek svobode, ki ga dobimo ob neposeljenih naravnih lepotah, od zasneženih gor, do baltskih plaž, je neprecenljiv. Dobrodošli v glavnem mestu Stockholm, ki mu domačini pravijo kar lepota na vodi. Očarljiva prestolnica je s starim jedrom zakladnica zgodovine in sodobno mesto, katerega razvoj je težko dohitevati. Zaradi Švedov cel svet pozna Nobelove nagrade, Ikeo in skupino Abba. Tu so svoje sledove pustili Vikingi, kamnite grobnice spomnijo na davno minule kralje, kraljeva palača pa na švedsko ljubezen do njihovih modrokrvnih voditeljev. Srednjeveška mesta, obmorske trdnjave, stolpi in kamnite strukture vas odpeljejo po poteh razburkane švedske zgodovine. Odkrijte, zakaj je hrana takšna strast Švedov in zavijte v katero od številnih trajnostnih restavracij z lokalnimi jedmi. Največji užitek pa je, kar na ulici ali v mestnih parkih zagristi v slavne švedske kroglice in omamne cimetove rolice. V deželi z legendarnim občutkom za slog je na vsakem koraku čutiti brezhibnost, preprostost in občutek za detajle. Naj vas preseneti švedska skromnost, ki se z dobrim dizajnom nikoli ne baha. V muzejih, galerijah, trgovinicah in kavarnah, kamor koli se že podate, oči se spočijejo na vsakem koraku in v vseh letnih časih.

Destinacije v Skandinaviji in na Islandiji

Malo za hec, malo za res – Švedska

  • Švedi so izumili zadrgo, propeler, hladilnik, srčnega spodbujevalnik, računalniško miško in trgovski verigi IKEA ter H&M.

  • Prvi ledeni hotel so zgradili v vasi Jukkasjärvi.

  • Najbolj popularen neuradni spominek je cestni znak »Los na cesti«, ki ga navdušeni potniki v velikem številu kradejo na cestah.

  • Švedi imajo najdaljšo življenjsko dobo (81 let).

  • Imajo največ Nobelovih nagrad na prebivalca – kar 27, od tega 5 za mir.

  • Največja polkrožna stavba na svetu je Globe Stockholm Arena s premerom 110 m in skupno površino 600. 000 m3.

POGOJI ZA VSTOP NA ŠVEDSKO

Vstop na Švedsko je možen za vse potnike brez omejitev.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

  • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

  • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Švedsko in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

  • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

  • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.