Norveška

Dežela svetovno znanih fjordov

Palmovci smo zaljubljeni v eno najlepših pokrajin na svetu. Norveška nas je očarala z neverjetnimi fjordi, ledeniki, gorato notranjostjo in arktičnimi lepotami, ki so kulisa slikovitim vasicam. Skandinavska prefinjenost in svetovljanski utrip sta glavna spremljevalca ob odkrivanju tukajšnjih mest. Prestolnica Oslo, obdana s hribi, gorami, jezeri in otoki, vas popelje v čas Vikingov. Najlepše utrinke ulovite v mestecih Trondheim in Alesund, ki sta eni najbolj fotogeničnih v Evropi, Bergen na seznamu UNESCO dediščine pa očara z značilnimi lesenimi hiškami. V domovini ledeniških dolin kralja fjordov Sognefjord in Geirangerfjord samevata v objemu slapov, turkizni lepotec Briksdal pa prevzame s svojo mogočnostjo, saj je največji ledenik v Evropi. Na Nordkapp, najsevernejšo točko Evrope, se odpravite gledat polnočno sonce, domišljija pa prosto pot dobi na pravljičnih Lofotih, otočju, kjer se znajdete med domačini v ribiških vasicah. Dramatična zelena dežela je raj za vse ljubitelje živali. Na Severnem morju lahko opazite kite in orke, v notranjosti Norveške pa severne jelene. Tu jih je največ v Evropi, zato nikar ne bodite presenečeni, če vam prekrižajo poti.

Destinacije v Skandinaviji in na Islandiji

Malo za hec, malo za res – Norveška

 • Ima največ severnih jelenov.

 • Rt Nordkapp s 300 m višine je najsevernejša točka celinske Evrope.

 • Fjordi so svetovno znane doline, ki jemljejo sapo z neokrnjeno pokrajino. Visoki slapovi in osamljene hiše nas popeljejo v čas Vikingov.

 • V zimskem času so prebivalci navajeni temnih in dolgih noči, ko se sonce pojavi za največ 3 ure na dan.

 • Alkohol lahko kupite le v specializiranih trgovinah – Vinmonopoletih. V mestu je navadno le ena takšna trgovina.

 • Norveščina ima več kot 100 narečij.

 • Tu se je rodilo smučanje. Ski v norveščini pomeni kos lesa.

 • Norveška ima skoraj pol milijona jezer.

POGOJI ZA VSTOP NA NORVEŠKO

Vstop na Norveško je možen za vse potnike brez omejitev.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Norveško in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.