Val di Fassa

VAL DI FASSA je idilična dolina sredi Dolomitov, ki ponuja smučarske in termalne užitke na najvišjem nivoju za vse okuse. Kraji in smučišča v dolini Fassa so Canazei, Campitello di Fassa, Mazzin, Soraga, Moena, Vigo di Fassa, Pozza di Fasa. Z avtobusom je Val di Fassa povezana s smučiščem Alpe Lusia – San Pellegrino, ki vključuje tudi Moeno in Falcade in je idealna destinacija za družine z otroki. Preko vrhov Col Rodella in Belvedere sta Canazei in Campitello povezana z znamenitim masivom in smučišči Sella Ronda. Lahko se odločite za več vrst smučarskih vozovnic in sicer za sistem Val di Fassa-Carezza ali sistem Alpe Lusia/Pellegrino. Lahko se odločite za t.im. Skipass silver, ki je na voljo kot 5 ali 6 dnevna vozovnica in vključuje oba prej navedena sistema ter sistema Val di Fiemme/Obereggen ter San martino di Castrozza/Passo Rolle. Za največje smučarske navdušence pa je na voljo tudi karta Superski Dolomiti, kamor je vključenih 12 smučarskih središč z več kot 1.200 km prog.


Po dolini je speljanih tudi na desetine km čudovitih tekaških smučarskih prog po katerih poteka znamenito tekmovanje vsako zadnjo nedeljo v januarju Marcialonga s preko 7.000 navdušencev za tek na smučeh.


Kjekoli boste nastanjeni v dolini Fassa, povsod se boste lahko podali na smučanje in naredili katerega izmed znamenitih smučarskih “krogov” saj boste bivali v srcu Dolomitov.

Žičnice in proge (Val di Fassa/Carezza):

Nadmorska višina
1.200 – 2.485 m
Karta smučišča
Da – več informacij
Oddaljenost od Ljubljane
345 km – več informacij