Val Senales

VAL SENALES je dolina, ki se nahaja na severu italijanske pokrajine Alto Adige na južnem Tirolskem. Ledeniško območje doline Senales je odprto od septembra do junija in sega do višine 3.200 metrov nad morsko gladino. Smučišče ponuja vse, kar je potrebno, da bodo vaše zimske počitnice nepozabno doživetje: vsestransko zimsko športno območje, ki se ponaša z edinstveno gorsko kuliso v Ötztalskih Alpah, ponuja številne družinam prijazne možnosti kot tudi prvovrstne nastanitve in vrhunsko kulinariko.

Smučišče je idealno izhodišče za proge in izzive vseh ravni smučarjev. Od postaje z žičnico z velikim parkiriščem v Maso Cortu lahko smučarji udobno dosežejo gorsko postajo z veliko gondolsko žičnico v samo nekaj minutah. V Senalesu, kjer trenirajo mednarodne smučarske ekipe, lahko aktivni smučarji izkoristijo terene vseh nivojev zahtevnosti, vključno s širokimi pobočji, ki so odlični za “carving” in prefinjeno, 8 km dolgo progo. Poleg smučarskih prog so tu na sončnem ledeniku urejene tudi proge za tek na smučeh za višinske priprave. V dolini so termalne kopeli in bazeni ter steze za tek.

Ledeniško smučišče v dolini Senales spremeni zimske počitnice v nepozabne počitnice za vso družino, zahvaljujoč kratkim čakalnim časom na objektih, 30 km odlično urejenih pobočij, vijugasto progo za sankanje v Lazaunu in Tiroli Kinderland. Poleg tega pa ne spreglejte izjemno ugodne ponudbe smučarske vozovnice za otroke : vstopnica NEW Snow Kids! Ta dnevna vstopnica je na voljo za samo 3,00 EUR za vse otroke ob spremstvu staršev.


Dolina Schnalstal – smučanje v Ötzijevem svetu na naravnem snegu.

Žičnice in proge Val Senales (Schnalstal / Kurzras):

Nadmorska višina
1.999 – 3.220 m
Karta smučišča
Da – več informacij
Oddaljenost od Ljubljane
407 km – več informacij