Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Portugalska
POTOVANJA | EVROPA | PORTUGALSKA

Naj se vas dotakne Portugalska


Portugalska je čudovita neukročena trmoglavka, ki so jo že v antiki imenovali »Portus Cale«, lep pristan. »Iz morja kipi pena, iz pene raste skala, na skali počiva dežela. Kot starodavna barka se v valovih Atlantika pozibava Portugalska – otožna, ko ostaja pripeta na Evropo, zasanjana, ko se ozira v modro prostranstvo.«  Portugalska je dežela na skrajnem zahodu Evrope, ki že od nekdaj hrepeni po daljavah: z drznimi pomorščaki, kakršna sta bila F. Magellan ali Vasco da Gama, ali z melanholičnim »fadom«, ki Portugalcem pluje po krvi. Potovanje po Portugalski popestrijo visoki klifi, ki kljubujejo morju, romantična mesta, z vinogradi in odlično kapljico, pisana pročelja hiš ob neskončno dolgih plažah, samostanska tradicija in njene legende. Portugalska, ki ljubimka z Atlantikom, je dežela v katero se boste zaljubili na prvi pogled.

PORTUGALSKA

IZBRANI UTRINKI

FADO je portugalska tradicionalna glasbena zvrst z melanholičnim zvokom, ki vas ponese v zgodovino in pripoveduje zgodbe o morju, deželi in ljudeh.
CABO DE ROCA je neukročeni rt ob Atlantskem oceanu, ki je skrajna zahodna točka celinske Evrope.
ALCOBACA – z enim najbolj impresivnih samostanov pod zaščito Unesca slovi po slavni portugalski ljubezenski sagi o Pedru in Ines.
PORTO je slikovito obmorsko mesto, po katerem je Portugalska dobila ime. Znano je po desertnem vinu portovec, ki je nastal, ko so angleški trgovci vinu dodali brandy, da se na dolgi poti do kupcev ne bi pokvarilo.
COIMBRA je mesto z zanimivo preteklostjo in labirintom ozkih uličic, ki se ovijajo okoli strmega griča ter najstarejše in najbolj priznane portugalske univerze.
 
Portugalska,

Od Lizbone do Porta


6 dni,
od 744 €
po osebi
 
Portugalska,

Lizbona In Madeira


6 dni,
od 859 €
po osebi