Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | turčija
POTOVANJA | EVROPA | TURČIJA

Naj se vas dotakne Turčija


Turčija je dežela, kjer veličastno trčita dve celini: Evropa in Azija. Turki besede turist nimajo v slovarju, gost je tam vedno kralj, pa naj bo za mizo, ki se šibi od turških dobrot ali v čebelnjaku glasov, ki vabijo k barantanju. Potovanje po Turčiji zrcali »huzun«, srečno melanholijo, pod katero se vrtinčijo vzponi in propadi imperijev. Moderna Turčija, ki jo je poenotil in na novo pot usmeril legendarni Ataturk, je pisana kot nekoč: Istanbul, mesto dveh mogočnih cesarstev in vseh mogočih poti, ki diha ob razburkani ožini Bosporja, Anatolija, zibelka civilizacij, obala Male Azije, posejana s starogrškimi ostanki, Konya, domovina plešočih dervišev in mistikov, mesečeva pokrajina Kapadokija, bombažni grad v Pamukkalah, čudovita sredozemska obala, … Potovanje po Turčiji je pravljično – še posebej, ko padete v lebdeč časovni vakuum ob skodelici jabolčnega ali črnega čaja in se prepustite turški gostoljubnosti.


IZBRANI UTRINKI

ISTANBUL, prestolnica Turčije, ki jo lahko obiščete tudi z ladjo, ki pluje po Bosporski ožini mimo razkošnih palač sultanov in vil turške elite.
BURSA - barantajte ob nakupih svile na Koza Hanu, edinstveni orientalski tržnici, ki je več stoletij zalagala sultanov dvor s svilo.
EFES - arheološki ostanki enega najlepših antičnih mest v zgodovini, kjer je nekoč stalo eno izmed 7 čudes antičnega sveta - Artemidin tempelj.
PAMUKKALE - turški bombažni grad iz apnenca in kalcitne sige, ki se je tisočletja nalagala v bele terase in bazenčke, napolnjene s toplo termalno vodo.
KAPADOKYA – turška pravljična pokrajina iz milijonov let starih vulkanskih kamnin, oblikovanih v dimnike, gobe, kape in stožce, kjer so še danes bivališča.
NEMRUT DAGI - gora, kjer stojijo veličastni kipi božanstev in kralja Antiocha, ki je verjel da je potomec Aleksandra Velikega.
URFA - anatolsko mesto z Abrahamovim ribnikom svetih krapov.