Hurgada • FIRST MINUTE POPUSTI na Mediteranu in ob Rdečem morju do 2.000 €/prijavo za rezervacije do 30. 4. 2024.

  S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.  ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

  ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

  ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

  ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

  ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

  ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

  PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

  ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

365 dni poletja

Še pred nekaj leti miren in lagoden kraj ob Rdečem morju, je sedaj največji in najbolje obiskan na obali. Tukaj boste našli vse za prijeten oddih: od dobrih in luksuznih hotelov do toplega morja in centra s trgovinami, kavarne, restavracije, bazarje, mošeje, stari del s pristaniščem nekdanje ribiške vasice in še bi lahko naštevali.

 

Zakaj v Hurgado?

Orient je Palmina specialiteta! V deželi velikega kontrasta med Nilom in puščavo, smo Palmovci v mnogih letih stkali najtrdnejše partnerske in prijateljske vezi. Za vedno – ko te Egipčani enkrat vzamejo za svojega, si njihov. Rdeče morje je tu znano po izjemno bogatem podvodnem svetu, ki ga boste lahko raziskovali med potapljanjem, snorkljanjem ali samo s prijetnim sprehodom ob vodi. Morje v Hurgadi ima celo leto kopalno temperaturo, plaže so dolge in kar vabijo, da nanje položite pisano brisačo.

Dodatni ogledi in izleti

 
KAIRO – BRENČAVA PRESTOLNICA AFRIKE
Kairo je tretja največja metropola na svetu. Piramide v Gizi so od nekdaj sedmih svetovnih čudes edine, ki še kljubujejo zobu časa. Največja od treh piramid je Keopsova; 146 metrov visoko stvaritev je po novi francoski teoriji od znotraj navzven gradilo 100.000 ljudi, ki so porabili več kot 2 milijona kamnitih kvadrov. Tudi Sfinga, varuh piramid v Gizi, svetovno znana figura človeške glave in levjega telesa, skriva zahvaljujoč skrivnostni avri še veliko ugank. V Egipčanskem muzeju, enem večjih na svetu, ne vidite samo zgodovinske raznolikosti, temveč tudi neverjetne zaklade. Na tisoče najdb iz grobov, številne velike in manjše kipe, dragocenosti iz groba mladega faraona Tutankamona in še bi lahko naštevali. Za najbolj radovedne pa vsekakor priporočamo še ogled dvorane mumij. Doživite utrip metropole, ki ima svojevrsten in neponovljiv čar! Prepustite se arabski vročici na bazarju in se čudite najbolj kaotičnemu prometu na svetu!
LUXOR – VELIČASTNA FARAONSKA PRESTOLNICA
Nekaj časa so bile Tebe tako glavno mest kot tudi središče takratne religije. Hačepsut je bila prva ženska faraonka (verjetno tudi zadnja), vendar je povsod upodobljena kot moški. V bližini terasastega templja Hačepsut stojita Memnonova kolosa, ki sta znana tudi kot varuha Doline kraljev. V Dolini kraljev vas pričakajo trije od triinšestdesetih grobov s čudovitimi stenskimi poslikavami. Grob slavnega mladega faraona Tutankamona boste lahko obiskali ob doplačilu, vendar je večina zakladov iz te grobnice shranjenih v Egipčanskem muzeju v Kairu. Sprehod med templji v Karnaku vas bo popeljal v daljno preteklost, občudovali boste izjemno znanje takratnih arhitektov. Tudi Stebrna dvorana s svojimi 129 stebri (uredil jo je Ramses II.) je čudež tehnike. Tam boste našli dva obeliska in ogromen Skarabe. Če ga boste sedemkrat obkrožili, vam zagotovo prinese srečo… Insh Allah! Za lažje razumevanje takratne umetnosti obiščemo še alabaster delavnico in papirus institut. Papirus še danes – tako kot pred tisoč leti – izdelujejo ročno.

PUŠČAVSKA AVANTURA – JEEP SAFARI
Nepozabne ure v puščavi, kjer se boste z jeep vozili odpravili najprej na ogled puščavskega fenomena “fatamorgane”! Nato sledi nepozabna vožnja in tudi nekaj vzpona peš (priporočamo primerno obutev) do enega izmed vrhov, od koder boste občudovali peščene sipine. Nadaljevali boste do vasice, kjer vas bodo pozdravili prebivalci puščave – beduini. Ogled vasice, ki ima, ne boste verjeli, svojo domačo puščavsko lekarno, pekarno, džamijo, predilnico in sredi ničesar tudi vodnjak, ki je pogoj za tukajšnje preživetje. Pogostili vas bodo tudi s čajem. Sledi še kosilo in sproščen klepet. Da vam sonce ne bo prehitro zašlo, se boste vzpeli še na eno izmed sipin ter občudovali puščavski sončni zahod. Z jeepi se boste, polni nepozabnih doživetij, vrnili v hotele. Resnično noro doživetje!
POBEG V PISAN PODVODNI SVET
V modro-rdečo pustolovščino se boste podali z ladjo in odkrivali bogat podvodni svet, občudovali korale in pisane ribice, se potapljali z masko in uživali v kristalnem čistem morju. Ustavili se boste na enem največjih otokov, Giftun, kjer bo čas za kopanje in sončenje. Na ladji vam bodo pripravili okusno kosilo. Izlet velja za enega najlepših in najbolje prodajanih, zato ga vsekakor ne smete zamuditi. V ceno je vključena tudi izposoja maske in plavutk! Glu-glu, gremo pod gladino!
MONDENA EL GOUNA
Zaradi svoje arhitekture velja za pravo posebnost, saj se razteza preko več otočkov na 10 km od obale in tako ustvarja prepletene lagune. Ogledali si boste Koptsko cerkev, se sprehodili do marine ter se z ladjico podali po kanalih mondenega mesta. Na poti v Hurgado boste obiskali še mošejo in akvarij.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

 

Namigi za doživetje

 • Mehke sipine, ki se razprostirajo za strnjenimi naselji, obljubljajo nepozabno puščavsko doživetje. Najlepše je, ko se sonce počasi spusti za obzorje in ga zamenja z zvezdami posuto puščavsko nebo.

 • Po ležerne užitke na plaži se odpravite v bližnji Makadi Bay. Poleg čistega morja in dolgih peščenih plaž, zaliv krasi pisan koralni greben, ki obljublja nepozabne poglede skozi okence maske.

 • Ljubitelji golfa naredite zamah na enem najbolj osupljivih golf igrišč Cascades, ki leži v Soma Bayu. Je prvo igrišče, ki je bilo odprto na zahodni obali Rdečega morja, v knjigi Top golf igrišč pa so ga opredelili kot “Zaklad Rdečega morja”.