Sharm El Sheikh

 

Raj za potapljanje in snorkljanje

Sharm El Sheikh se je iz majhnega ribiškega kraja prelevil v najbolj priljubljen počitniški kraj na Sinajskem polotoku. Tam vas čakajo turkizno morje, peščene plaže, koralni grebeni, udobje sončnih žarkov, topel pesek pod nogami, luksuzni hoteli, zabava, ležerna razvajanja in dišeči oblaki iz vodne pipe.

 

Zakaj v Sherm El Sheikh?

Sharm El Sheikh je eden največjih potapljaških rajev na svetu, veliko hotelov ima tam kar svoj “hišni koralni greben”, ki vabi na potapljanje in snorkljanje. Od Sharm El Sheikha dobro uro vožnje oddaljeni Dahab je med Slovenci dobro poznana windsurferska destinacija. Vzdušje je dopolnjeno s pristnostjo bližnjega mesteca, ki vabi, da po odličnem vetrovnem dnevu počijemo v katerem od lokalov. Ras Mohammed je nacionalni morski park v bližini Sharm El Sheikha na stičišču Akabskega in Sueškega zaliva. Eni najlepših koralnih grebenov na svetu so v popolnem nasprotju s puščavo. Sharm El Sheikh je poznan po odličnih golf igriščih. Tu lahko golfisti uživate v nepozabnih igrah, vpetih med morje, gore in puščavo.

 

Namigi za doživetja

  • Sharm El Sheikh buri domišljijo! Obiščite Abu Galum, enega izmed najbolj slikovitih zaščitenih območij v Egiptu. Spektakularne granitne gore, ki se odsekano spajajo z obalno ravnino, izviri sladke vode, sipine, fosili in “snorklanje” v znameniti Modri jami bodo v vaših mislih še dolgo po obisku.

  • Začutite arabski živžav ob obisku bazarja in barantanju z domačini. Slednje je pravo doživetje, ki se zna zavleči pozno v večer. Uspeh pri določanju končne cene pa je odvisen predvsem od vaših pogajalskih veščin.

  • 15 minut vožnje od Old Sharma je priljubljen letoviški kraj Naama Bay, ki mu pravijo tudi »Egipčanski Las Vegas«. Vrzite kocko in stisnite pesti!

Dodatni ogledi in izleti

 
KAIRO – BRENČAVA PRESTOLNICA AFRIKE
Kairo je tretja največja metropola na svetu. Piramide v Gizi so od nekdaj sedmih svetovnih čudes edine, ki še kljubujejo zobu časa. Največja od treh piramid je Keopsova; 146 metrov visoko stvaritev je po novi francoski teoriji od znotraj navzven gradilo 100.000 ljudi, ki so porabili več kot 2 milijona kamnitih kvadrov. Tudi Sfinga, varuh piramid v Gizi, svetovno znana figura človeške glave in levjega telesa, skriva zahvaljujoč skrivnostni avri še veliko ugank. V Egipčanskem muzeju, enem večjih na svetu, ne vidite samo zgodovinske raznolikosti, temveč tudi neverjetne zaklade. Na tisoče najdb iz grobov, številne velike in manjše kipe, dragocenosti iz groba mladega faraona Tutankamona in še bi lahko naštevali. Za najbolj radovedne pa vsekakor priporočamo še ogled dvorane mumij. Doživite utrip metropole, ki ima svojevrsten in neponovljiv čar! Prepustite se arabski vročici na bazarju in se čudite najbolj kaotičnemu prometu na svetu!
JEEP-SAFARI, ABU GALUM IN DAHAB
Nepozabne ure v puščavi, kjer se s terenskimi vozili najprej podate na adrenalinsko safari vožnjo, v smeri proti Dahabu. Sledi postanek v puščavi in kratek vpogled v zgodovino in življenje beduinov, nadaljevanje po asfaltni poti do obale mesteca Dahab. Na kameljih hrbtih se boste 2 km daleč odpravili proti drugem narodnem parku Abu Galum ali ≫modri luknji≪, ob pogledu na azurno morje nas bodo postregli s kosilom in po okrepitvi sledi 1 ura prostega časa za snorkljanje po tem čudovitem, drugem največjem koralnem grebenu v Rdečem morju. Zaključek pa v romantičnem Dahabu. Resnično noro doživetje.

MOJZESOVA GORA IN SAMOSTAN SVETE KATARINE
Da boste doživeli tisto najlepše, se boste podali na pot že v poznih večernih urah. Po prihodu pod vznožje gore Sinaj – Mojzesove gore, se boste podali na približno 3 ure trajajoči vzpon proti vrhu te 2.260 m visoke puščavske gore in pričakali sončni vzhod, zamaknjeni od občudovanja divje lepote. Nato se boste spustili do samostana svete Katarine in po krajšem postanku sledi dremava vrnitev v Sharm El Sheikh. Nepozaben izlet, poln dramatične in divje lepote!
BARVNI KANJONI
Nepozabne ure v puščavi, kjer se z jeepi podate na 240 km dolgo pot proti in preko puščave, v smeri kraja Nuweiba. Opazujte puščavsko divjino, Sinajske gore, beduinska naselja ter štirinožne prebivalce, kot so rdeče lisičke; sledi krajši safari in nato spuščanje v čudovite barvne kanjone (približno 2 uri hoje), kjer je igra barv nepozabna. Sledi kosilo in ob povratku postanek v boemskem mestu Dahab, čas za nakupe.
  –>