Sharm El Sheikh

Raj za potapljanje in snorkljanje

Sharm El Sheikh se je iz majhnega ribiškega kraja prelevil v najbolj priljubljen počitniški kraj na Sinajskem polotoku. Tam vas čakajo turkizno morje, peščene plaže, koralni grebeni, udobje sončnih žarkov, topel pesek pod nogami, luksuzni hoteli, zabava, ležerna razvajanja in dišeči oblaki iz vodne pipe.

 

Zakaj v Sherm El Sheikh?

Sharm El Sheikh je eden največjih potapljaških rajev na svetu, veliko hotelov ima tam kar svoj “hišni koralni greben”, ki vabi na potapljanje in snorkljanje. Od Sharm El Sheikha dobro uro vožnje oddaljeni Dahab je med Slovenci dobro poznana windsurferska destinacija. Vzdušje je dopolnjeno s pristnostjo bližnjega mesteca, ki vabi, da po odličnem vetrovnem dnevu počijemo v katerem od lokalov. Ras Mohammed je nacionalni morski park v bližini Sharm El Sheikha na stičišču Akabskega in Sueškega zaliva. Eni najlepših koralnih grebenov na svetu so v popolnem nasprotju s puščavo. Sharm El Sheikh je poznan po odličnih golf igriščih. Tu lahko golfisti uživate v nepozabnih igrah, vpetih med morje, gore in puščavo.

 

Namigi za doživetja

  • Sharm El Sheikh buri domišljijo! Obiščite Abu Galum, enega izmed najbolj slikovitih zaščitenih območij v Egiptu. Spektakularne granitne gore, ki se odsekano spajajo z obalno ravnino, izviri sladke vode, sipine, fosili in “snorklanje” v znameniti Modri jami bodo v vaših mislih še dolgo po obisku.

  • Začutite arabski živžav ob obisku bazarja in barantanju z domačini. Slednje je pravo doživetje, ki se zna zavleči pozno v večer. Uspeh pri določanju končne cene pa je odvisen predvsem od vaših pogajalskih veščin.

  • 15 minut vožnje od Old Sharma je priljubljen letoviški kraj Naama Bay, ki mu pravijo tudi »Egipčanski Las Vegas«. Vrzite kocko in stisnite pesti!

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od novembra do marca
Valuta Časovna razlika
Egiptovski funt (EGP) +1 ura (EET)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij
 

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Naj se vaše načrtovanje prične popolnoma brezskrbno. Vse rezervacije paketnih počitnic ali potovanj napravljene do 15. maja 2021, z odhodi po 1. juniju 2021, lahko brezplačno spremenite do 30 dni pred odhodom in jih nadomestite s katero koli ponudbo iz Palmine bogate lastne produkcije (paketne počitnice in potovanja – torej povsod kjer se pojavimo kot organizator) po veljavnem ceniku na dan spremembe, obdržimo samo strošek rezervacije.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

ASISTENCA IN POMOČ ZA USMERJANJE V PRIMERU ZAHTEVANEGA TESTIRANJA

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 60 dni pred potovanjem.

Počitnice v Sharm El Sheikhu

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
KAIRO – BRENČAVA PRESTOLNICA AFRIKE
Kairo je tretja največja metropola na svetu. Piramide v Gizi so od nekdaj sedmih svetovnih čudes edine, ki še kljubujejo zobu časa. Največja od treh piramid je Keopsova; 146 metrov visoko stvaritev je po novi francoski teoriji od znotraj navzven gradilo 100.000 ljudi, ki so porabili več kot 2 milijona kamnitih kvadrov. Tudi Sfinga, varuh piramid v Gizi, svetovno znana figura človeške glave in levjega telesa, skriva zahvaljujoč skrivnostni avri še veliko ugank. V Egipčanskem muzeju, enem večjih na svetu, ne vidite samo zgodovinske raznolikosti, temveč tudi neverjetne zaklade. Na tisoče najdb iz grobov, številne velike in manjše kipe, dragocenosti iz groba mladega faraona Tutankamona in še bi lahko naštevali. Za najbolj radovedne pa vsekakor priporočamo še ogled dvorane mumij. Doživite utrip metropole, ki ima svojevrsten in neponovljiv čar! Prepustite se arabski vročici na bazarju in se čudite najbolj kaotičnemu prometu na svetu!
JEEP-SAFARI, ABU GALUM IN DAHAB
Nepozabne ure v puščavi, kjer se s terenskimi vozili najprej podate na adrenalinsko safari vožnjo, v smeri proti Dahabu. Sledi postanek v puščavi in kratek vpogled v zgodovino in življenje beduinov, nadaljevanje po asfaltni poti do obale mesteca Dahab. Na kameljih hrbtih se boste 2 km daleč odpravili proti drugem narodnem parku Abu Galum ali ≫modri luknji≪, ob pogledu na azurno morje nas bodo postregli s kosilom in po okrepitvi sledi 1 ura prostega časa za snorkljanje po tem čudovitem, drugem največjem koralnem grebenu v Rdečem morju. Zaključek pa v romantičnem Dahabu. Resnično noro doživetje.

MOJZESOVA GORA IN SAMOSTAN SVETE KATARINE
Da boste doživeli tisto najlepše, se boste podali na pot že v poznih večernih urah. Po prihodu pod vznožje gore Sinaj – Mojzesove gore, se boste podali na približno 3 ure trajajoči vzpon proti vrhu te 2.260 m visoke puščavske gore in pričakali sončni vzhod, zamaknjeni od občudovanja divje lepote. Nato se boste spustili do samostana svete Katarine in po krajšem postanku sledi dremava vrnitev v Sharm El Sheikh. Nepozaben izlet, poln dramatične in divje lepote!
POBEG V PISAN PODVODNI SVET
V modro-rdečo pustolovščino se boste podali z ladjo in odkrivali bogat podvodni svet, občudovali korale in pisane ribice, se potapljali z masko in uživali v kristalnem čistem morju. Ustavili se boste na enem največjih otokov, Giftun, kjer bo čas za kopanje in sončenje. Na ladji vam bodo pripravili okusno kosilo. Izlet velja za enega najlepših in najbolje prodajanih, zato ga vsekakor ne smete zamuditi. V ceno je vključena tudi izposoja maske in plavutk! Glu-glu, gremo pod gladino!
BARVNI KANJONI
Nepozabne ure v puščavi, kjer se z jeepi podate na 240 km dolgo pot proti in preko puščave, v smeri kraja Nuweiba. Opazujte puščavsko divjino, Sinajske gore, beduinska naselja ter štirinožne prebivalce, kot so rdeče lisičke; sledi krajši safari in nato spuščanje v čudovite barvne kanjone (približno 2 uri hoje), kjer je igra barv nepozabna. Sledi kosilo in ob povratku postanek v boemskem mestu Dahab, čas za nakupe.