Smučanje 2024

   

Top ponudbe za smučanje

Slovenija

Zaradi odličnih povezav, bližine kakovostnih namestitev in ugodnih cen so smučišča v Sloveniji odlična izbira za tedenske počitnice ali vikend oddihe. Smučišča v Sloveniji so relativno majhna glede na ostala smučarska središča v Italiji in Avstriji. Zakaj se odločiti, da preživite zimske počitnice v Sloveniji? Zaradi bližine smučarskih prog, dobre kulinarike, ugodnih cen smučarskih vozovnic in wellness centrov. Smučanje je v Sloveniji nacionalni šport z dolgo tradicijo. Poleg najbolj znanih Kranjske gore in Rogle smo pripravili ponudbo smučarskih počitnic tudi na drugih slovenskih smučiščih, kjer je pozimi čez dan zelo veselo, zvečer pa se živahno družabno življenje nadaljuje v številnih barih in restavracijah.

 

Smučišča v Sloveniji

Avstrija

Več kot 380 smučišč, čudovita neokrnjena narava, gozdovi, očarljivi mali kraji, veliko zabave za vso družino, odlična infrastruktura, urejene smučarske proge in apres ski druženje s prijatelji, vse to je AVSTRIJA – najbolj znana evropska destinacija za ljubitelje zimskih počitnic ter smučanja. Smučarska sezona traja od novembra do marca, na visokogorskih ledenikih vse do maja. Vsa smučišča se delijo na 3 regije; to so Tirolska, avstrijsko Koroška in dežela Salzburška. Vse regije ponujajo odlično izbiro hotelov, apartmajev in wellness centrov. Ne bo vam žal, če boste počitnice preživeli v Avstriji, saj boste navdušeni nad njihovo profesionalnostjo in prijaznostjo ter bogato ponudbo tudi za tiste, ki niste prišli samo smučati. Številna zaledenela avstrijska jezera nudijo prav posebna doživetja na ledu sredi slikovitih pokrajin. Samo tretjina te alpske države leži pod 500 metrov.

 

Smučišča v Avstriji

Italija

Več kot 290 smučišč, ki ITALIJO naredijo pravi mali raj za vse tiste, ki jo obiščete med zimskimi počitnicami. Ne glede na to, katero smučišče izberete, bodo pričarale nepozabno vzdušje. Italijani so odlični gostitelji in strastni smučarji, zato so njihova smučišča zelo zaželjena destinacija za zimske počitnice. Privoščite si dober italijanski capuccino, Aperol spritz, steklenico dobrega vina in uživajte v prekrasnem pogledu na Dolomite. Večina smučišč se nahaja na severu države, do višine 2.800 m, kjer je sončno vreme. Italija že vrsto let slovi kot dežela, kjer so vrhunsko urejene smučarske proge in moderne žičnice. Italijani vas rade volje razvajajo s svojimi kulinaričnimi specialitetami. Veliko smučišč se nahaja na visokogorskih ledenikih, kjer smučišče obratuje od oktobra do maja. Italija ponuja različne smučarske proge, primerne tako za začetnike kot za napredne smučarje.

 

Smučišča v Italiji

Bosna in Hercegovina

BIH je vse bolj priljubljena država v smučarskem svetu, nizke cene in dobri gostitelji, urejene smučarske proge, odlična izbira smučišč za začetnike, raznovrstne namestitvene zmogljivosti.. to so le nekateri od razlogov za preživetje počitnic v BiH. Najbolj znana sarajevska gora JAHORINA, je kraljica med gorami, le 30 kilometrov oddaljena od Sarajeva in ponuja približno 20 kilometrov smučarskih prog. Smučišče KUPRES ponuja 13 km smučarskih prog, čudovito naravo in pestro nočno življenje. V samem središču Bosne in Hercegovine se nahaja gora VLAŠIĆ s 14 km smučarskih prog. Ponaša se z odličnimi nastanitvenimi zmogljivostmi in raznovrstnimi restavracijami, ki ponujajo lokalne specialitete. Je tudi odlična »vikend« destinacija.

 

Smučišča v BIH