Azija

Zapeljite se v preteklost

Azija je največja celina. Zajema raznolika geografska območja, od mogočnih gorovij Himalaje v središču kontinenta do tropskih otokov jugovzhodne Azije. Njen izjemno bogat kulturni in zgodovinski kontekst seže še v obdobja, ko so kraje raziskovali evropski kolonizatorji. Regija je bila in je še dom mnogim starodavnim civilizacijam, kot so Kitajci, Indijci, Perzijci, Japonci in drugi, ki so pustili pomembne arheološke, zgodovinske in kulturne sledi. V nadaljevanju sledi nekaj ključnih značilnosti, ki so sinonim za celino polno kontrastov.

Raznolikost naravnih čudes – od zasneženih vrhov Himalaje, bujnih tropskih gozdov jugovzhodne Azije, do bleščečih obalnih pasov. Džungle, puščave, riževa polja, koralni grebeni in bujna biodiverziteta predstavljajo dom mnogim edinstvenim živalskim vrstam, ki krasijo to celino.
Raznolikost živalskega sveta – tigri, sloni, orangutani, pande, divje mačke, nosorogi in številne druge vrste so del bogatega živalskega sveta Azije.
Raznolikost glasbe, plesa in umetnosti – od mističnih tradicionalnih zvokov kitajskih inštrumentov do barvitih indijskih plesov in harmoničnih tonov japonskih obrednih pesmi. Vsaka država v regiji ponuja edinstveno glasbeno in plesno izkušnjo, ki odraža njihovo bogato kulturno dediščino.
Dih jemajoče arhitektura – od veličastnih kitajskih pagod, indijskih templjev, japonskih gradov do čudovitih mest s kamnitimi templji in palačami. Skozi stoletja sta arhitektura in umetnost odražali duh vsake civilizacije.
Čudovite plaže in obalna letovišča – od turkiznih voda Tajske in Filipinov do čistih plaž na obalah Indijskega oceana in Tihega oceana.
Gostoljubni in raznoliki ljudje s svojimi edinstvenimi običaji in tradicijami.