Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Slovenija
POTOVANJA | EVROPA | SLOVENIJA

Naj se vas dotakne Slovenija


Slovenija, dežela v srcu Evrope, vas bo kljub svoji majhnosti vsakič znova presenetila z izjemno raznolikostjo. Izleti po Sloveniji so vedno očarljivi zaradi številnih naravnih lepot in bogatega zgodovinskega in kulturnega izročila. Slovenske lepote lahko zaradi bližine in dostopnosti uživate znova in znova.

Začutite Slovenijo!

Slovenija s simbolom Triglavom odpira čudovit pogled na Gorenjsko in svetovno znana sedmera jezera. Potep po slovenski Istri vam bo razkril slikovite vasice. Izlet po Krasu popestrite z obiskom ene izmed osem tisoč kraških jam in vrtač ali z ogledom srednjeveških mestec. Podajte se na potovanje po smaragdni reki Soči in spoznajte pretresljive zgodbe krajev ob njej. Dolenjska z bogato dediščino ob reki Krki, Prekmurje z zdravilnimi vrelci in odlično kulinariko, najstarejše slovensko mesto Ptuj s kilometri vinske ceste, zibelka slovenstva Koroška s skritimi lepotami in eno najlepših ledeniških dolin v Evropi … Vse to je Slovenija, ki vas bo vsakič znova osupnila z lepoto, ki ni minljiva.

IZBRANI TRENUTKI

V Planici je največja letalnica na svetu. Na njej so smučarski skakalci priskakali že več kot 60 svetovnih rekordov in prvič v zgodovini preskočili tudi magično mejo 200 metrov.

Skladba Slavka in Vilka Avsenika »Na Golici« je največkrat predvajana instrumentalna skladba 20. stoletja.

Med najpomembnejšimi simboli Slovencev štejemo lipov list. Najpomembnejša lipa je Najevska lipa, ki je stara več kot 780 let, njen obseg pa je zavidljivih 12 metrov in pol.

Kranjska sivka je slovenska čebela, ki se od drugih sorodnic loči po delavnosti in napadalnosti. Za kilogram medu potrebuje 120.000 čebeljih poletov, kar je približno 4 milijone cvetov.
 
Slovenija,

Praznik češenj v Brdih


1 dan,
od 59 €
po osebi
 
Slovenija,

Neznani Kras


1 dan,
od 58 €
po osebi