Egipt

Ena najstarejših razvitih civilizacij

Ob hibiskusovem ohlajenem čaju prisluhnite zgodbam ob Nilu od zlatega obdobja faraonov naprej. Posebej lepo zvenijo med plovbo s tradicionalno feluko, ob nubijskih pesmih. Doživite sončni zahod v Assuanu, med stotinami jader in občudujte magične piramide. Potopite se v pisan podvodni svet Rdečega morja. Za Rdeče morje biologi in raziskovalci svetovnih morij pravijo, da je kot vrat steklenice indijskega oceana, kamor se pretaka toliko eksotičnih rib, da jih lahko vidimo že nekaj zamahov od obale z masko in dihalko. Še vedno je skrivnost, zakaj ima Rdeče morje takšno ime. Po eni razlagi naj bi bila z imenom povezana barva žarečih podvodnih alg, po drugi gorska veriga, ki jo lahko vidite s plaže, spet tretja pravi, da je Egipt pred davnimi časi veljal za rdeči del sveta in Mediterana. Eno je vsekakor res. Gre za magnet, ki nas privlači.

 

Zakaj v Egipt s Palmo?

 • Ker je to ena najstarejših razvitih civilizacij, ki je skrbela za inovacije v gospodarstvu (učinkovit namakalni sistem) in razvoj.

 • Ker je zaradi lege med Afriko, Evropo in Azijo od nekdaj predstavljal stičišče trgovskih poti iz vseh kontinentov.

 • Ker so stari Egipčani faraone častili kot božanske namestnike za čas življenja in smrti, na kar danes spominjajo veličastna svetišča in grobnice.

 • Zaradi Rdečega morja, ki s svojim podvodnim svetom očara vse generacije.

 • Zaradi letovišč, kot sta Hurgada in Sharm El Sheikh, kjer je v all-inclusive hotelskih kompleksih vse podrejeno udobju gosta.

 • Zaradi čarobnih piramid v Gizi in Luxorja, ki je znan kot največji svetovni muzej na prostem.

 • Zaradi puščave, ki predstavlja posebno doživetje, vožnjo z jeepi in štirikolesniki ter srečanje z Beduini, ki še vedno živijo v plamenih.

 • Zaradi egiptovske kulture, barantanja in njihove kuhinje, ki je sestavljena iz raznolike zelenjave in mesa, obogatena z začimbami.

 

Prelistajte spletni katalog za počitnice v Egiptu – KLIK

 
 Namigi za doživetja

 • Kopanje v Rdečem morju, ki ima celo leto kopalno temperaturo in pisan podvodni svet koral in tropskih rib, kar prihajajo občudovat potapljači s celega sveta,

 • ogled Kaira, prestolnice tisočerih minaretov, ki preseneča z dnevnim vrvežem in večerno romantiko ob Nilu, z modernostjo in s tradicijo,

 • obisk Gize z edinim še ohranjenim čudom antičnega sveta – Keopsovo piramido,

 • ogled najbolj znamenitih templjev v Starem Egiptu – Karnaka v Luxorju in Abu Simbla pri Asuanu,

 • ogled Nila, reke življenja, ki je od nekdaj prehranjevala Egipt, zato Egipčani še danes verjamejo, da so rodovitna tla ob Nilu posnetek raja,

 • raziskovanje puščave, ki predstavlja 95 % države in spreminja barvo od bele do črne prek tisoč odtenkov peščene, ter oaz in beduinov, ki še vedno živijo v plemenih.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

POGOJI ZA VSTOP V EGIPT
 • NOVO : Egipt je ukinil PCT pogoj za vstop v državo. Tako je možen vstop v Egipt za vse potnike brez omejitev. Za vstop potrebujete samo še vsaj 6 mesecev veljavni potni list in vizum.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE MINISTRSTEV V EGIPTU
 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, v hotelih ter v javnih zaprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5 m.

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid-19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid-19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Egipt stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid-19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid-19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna (z višjo premijo). Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov.