Karpatos • S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.  ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

  ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

  ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

  ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

  ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

  ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

  PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

  ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Otok raznovrstnih plaž in bogate tradicije

To je Karpatos! Neustrašen, tradicionalen, svoboden! Z navdihujočimi razgledi, ki obrisujejo njegovo divjo in prvinsko notranjost. V zaščitniškem objemu narave, ki ne kaže želje po velikih spremembah. Ta otok, ki je Grčija v malem pred desetletji, na krilih vetra razgrinja pristen modro – bel značaj, ki mu je zahod še vedno tuja eksotika.

 

Zakaj na Karpatos?

Karpatos je začaral že stare Grke, ki so verjeli, da je na tem otoku živela množica mitoloških bitij. Po mitu je med Nebom – Uranom in Zemljo – Geo vzplamtela ljubezen in rodili so se mogočni Titani. Eden med njimi, Iapetus, je kraljeval malem raju na Karpatosu in ga spremenil v otok miru, stabilnosti in blaginje. Jadrati v današnjem svetu je za tradicionalno dušo prebivalcev razburkan izziv. Ponosni so na divji, hriboviti, nedostopni sever otoka, ki ščiti krhko popolnost turističnega juga. Predajte se mu, toda naj vas odnese tudi v hribe. Karpatos je zmagovalna kombinacija podeželske domačnosti, avanture z naravo in razvajanja v ležernem »siga, siga« ritmu.

 

Namigi za doživetja

 • Naj vas očara Olympos. Pravljična vasica s kamnitimi hišami ohranja starodavne krajevne navade. Tam ženske še danes nosijo tradicionalna oblačila izpred stoletij. Starejši prebivalci govorijo starinsko narečje. Ena od najbolj slikovitih restavracij, kjer strežejo domače jedi iz peči, je v nekdanjem mlinu na veter.

 • Uživajte na plaži. Apella, Amopi, Kyra Panagia in Achata so umirjene, peščene in najbolj slikovite plaže na otoku z eksotično turkzino vodo in bujnim zelenjem.

 • Hribovita srednjeveška vasica Menetes vas bo očarala s čudovitimi razgledi, z belino, s cvetjem med ozkimi uličicami, z najbolj romantično cerkvijo na otoku, s folklornim muzejem in z arheološkimi ostanki.

 • Brbončice, lačne najboljših okusov morske hrane, praznujejo v obmorski vasici Finiki. Da vas račun ne bi presenetil, se najprej pogodite za dobro ceno sveže ribe.

Dodatni ogledi in izleti

 
TRADICIONALNI OLYMPOS
Z avtobusom se bomo odpeljali po zahodni obali Karpatosa vse do osuplivega Olymposa. Ostanki mlinov na veter, terasasto vzpenjajoče barvaste hiške, tipični karpaški dom, ženske v tradicionalnih nošah in odlične tavernice vas bodo očarale in videli boste, da se je tam čas popolnoma ustavil. Na poti nazaj se bomo ustavili v Lefkosu, kjer bo ostalo nekaj prostega časa tudi za kopanje na belih plažah in v nebeško modrem morju.
BLUE DAY – Z LADJICO DO NAJLEPŠIH PLAŽ KARPATOSA
Z ladjico nas bo kapitan popeljal do čudovitih plaž Karpatosa. Ustavili se bomo na, z avtomobilom težko dostopni, plaži Kato Lako, kjer nam bo kapitan pripravil odlično kosilo. Sončili se bomo na plaži Apella, ki se redno uvršča na seznam najlepših plaž Mediterana. Za zadnji skok v vodo se bomo ustavili še na Kyra Panagia ali Achata! Fantastičen dan!

DEVIŠKA SARIA – TREKING IN KOPANJE
Z ladjo se bomo odpravili do skrajnega severa, otočka Saria, ki ga od Karpatosa loči le 70 m širok pas morja. Odpravili se bomo na 1,5-urni treking do nekdanje pastirske vasice in občudovali lepo mediteransko naravo in čudovite razglede. Čas bo tudi za kopanje v kristalno čistem morju ene izmed deviških plaž Sarie in čudoviti vodni jami.
OOOOOPAAAA, KARPAŠKI VEČER
Večer, ki ga ne smete zamuditi! V lokalni karpaški taverni vam bodo postregli tipične karpaške jedi (slastne makarounese, favo, dolmadese, feta sir, mesne specialitete) in lokalno rdeče ter belo vino. Večer bodo popestrili s tradicionalnim karpaškim plesom odlične plesne skupine iz Karpatosa. Oooopaaaaa, veselite se z nami!

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Karpatosu