Karpatos

Otok raznovrstnih plaž in bogate tradicije

To je Karpatos! Neustrašen, tradicionalen, svoboden! Z navdihujočimi razgledi, ki obrisujejo njegovo divjo in prvinsko notranjost. V zaščitniškem objemu narave, ki ne kaže želje po velikih spremembah. Ta otok, ki je Grčija v malem pred desetletji, na krilih vetra razgrinja pristen modro – bel značaj, ki mu je zahod še vedno tuja eksotika.Zakaj na Karpatos?

Karpatos je začaral že stare Grke, ki so verjeli, da je na tem otoku živela množica mitoloških bitij. Po mitu je med Nebom – Uranom in Zemljo – Geo vzplamtela ljubezen in rodili so se mogočni Titani. Eden med njimi, Iapetus, je kraljeval malem raju na Karpatosu in ga spremenil v otok miru, stabilnosti in blaginje.
Jadrati v današnjem svetu je za tradicionalno dušo prebivalcev razburkan izziv. Ponosni so na divji, hriboviti, nedostopni sever otoka, ki ščiti krhko popolnost turističnega juga. Predajte se mu, toda naj vas odnese tudi v hribe. Karpatos je zmagovalna kombinacija podeželske domačnosti, avanture z naravo in razvajanja v ležernem »siga, siga« ritmu.Namigi za doživetja

  • Naj vas očara Olympos. Pravljična vasica s kamnitimi hišami ohranja starodavne krajevne navade. Tam ženske še danes nosijo tradicionalna oblačila izpred stoletij. Starejši prebivalci govorijo starinsko narečje. Ena od najbolj slikovitih restavracij, kjer strežejo domače jedi iz peči, je v nekdanjem mlinu na veter.

  • Uživajte na plaži. Apella, Amopi, Kyra Panagia in Achata so umirjene, peščene in najbolj slikovite plaže na otoku z eksotično turkzino vodo in bujnim zelenjem.

  • Hribovita srednjeveška vasica Menetes vas bo očarala s čudovitimi razgledi, z belino, s cvetjem med ozkimi uličicami, z najbolj romantično cerkvijo na otoku, s folklornim muzejem in z arheološkimi ostanki.

  • Brbončice, lačne najboljših okusov morske hrane, praznujejo v obmorski vasici Finiki. Da vas račun ne bi presenetil, se najprej pogodite za dobro ceno sveže ribe.


Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Garancija najnižje cene – Vrnemo razliko

Za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1. 2021. Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU JP BRNIK – LJUBLJANA

PRVIH 100, ki boste rezervirali počitnice iz tega kataloga, prejme BREZPLAČNO 8-dnevno parkiranje na zunanjem parkirišču P1/2 na letališču JP Brnik- Ljubljana.

Najvišji popusti

Ultra First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2021. Dodaten 4% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. Ultra First Minute se vam najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2020.

NOVO: GARANCIJA ZA SPROŠČENO IN VARNO PRIJAVO

Do 31.1.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50€ na odraslo osebo.
Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2021. Če pa se boste v tem času odločili drugače, boste lahko svojo rezervacijo brezplačno odpovedali.
POMEMBNO: nič vas ne stane, zagotavljamo pa vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE.

NOVO: COVID GARANCIJA

Vam omogoča brezplačno odpoved Palminega paketnega aranžmaja, v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Posebne ugodnosti za otroke

Na Mediteranu otroci potujejo že od 99 €.

Hoteli in objekti

Izbirali boste med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločili za tistega po vaši meri.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov ali do 4% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi.

Možnost zamenjave rezervacije

Do 30. aprila ali najkasneje do 30 dni do odhoda (za letovanja v aprilu in maju) boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2021, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt; prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe.

Destinacije na Karpatosu

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izletiTRADICIONALNI OLYMPOS

Z avtobusom se bomo odpeljali po zahodni obali Karpatosa vse do osuplivega Olymposa. Ostanki mlinov na veter, terasasto vzpenjajoče barvaste hiške, tipični karpaški dom, ženske v tradicionalnih nošah in odlične tavernice vas bodo očarale in videli boste, da se je tam čas popolnoma ustavil. Na poti nazaj se bomo ustavili v Lefkosu, kjer bo ostalo nekaj prostega časa tudi za kopanje na belih plažah in v nebeško modrem morju.

BLUE DAY – Z LADJICO DO NAJLEPŠIH PLAŽ KARPATOSA

Z ladjico nas bo kapitan popeljal do čudovitih plaž Karpatosa. Ustavili se bomo na, z avtomobilom težko dostopni, plaži Kato Lako, kjer nam bo kapitan pripravil odlično kosilo. Sončili se bomo na plaži Apella, ki se redno uvršča na seznam najlepših plaž Mediterana. Za zadnji skok v vodo se bomo ustavili še na Kyra Panagia ali Achata! Fantastičen dan!

DEVIŠKA SARIA – TREKING IN KOPANJE

Z ladjo se bomo odpravili do skrajnega severa, otočka Saria, ki ga od Karpatosa loči le 70 m širok pas morja. Odpravili se bomo na 1,5-urni treking do nekdanje pastirske vasice in občudovali lepo mediteransko naravo in čudovite razglede. Čas bo tudi za kopanje v kristalno čistem morju ene izmed deviških plaž Sarie in čudoviti vodni jami.

OOOOOPAAAA, KARPAŠKI VEČER

Večer, ki ga ne smete zamuditi! V lokalni karpaški taverni vam bodo postregli tipične karpaške jedi (slastne makarounese, favo, dolmadese, feta sir, mesne specialitete) in lokalno rdeče ter belo vino. Večer bodo popestrili s tradicionalnim karpaškim plesom odlične plesne skupine iz Karpatosa. Oooopaaaaa, veselite se z nami!