Santorini


Zakaj se First Minute do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu najbolj splača?

NAJVIŠJI POPUSTI IN GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

First Minute popusti na MEDITERANU do 2.000 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2022. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2022.

Garancija najnižje cene za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu 2022 (odhodi med 30.4. in 31.10.). Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo (isti termin potovanja, isti hotel in isti tip sobe) po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

OTROCI ŽE OD 99 €

Za najboljše družinske počitnice smo pripravili posebne ponudbe za družine, kjer otroci potujejo že od 99 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

VARNA IN SPROŠČENA PRIJAVA

Do 31.1.2022 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 100 € na odraslo osebo. Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2022. POMEMBNO: zagotavljamo vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE s plačilom minimalne akontacije.

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Do 30 dni pred odhodom boste lahko (za rezervacije počitnic do 31.1.2022 z letalom na Mediteranu z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2022, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt, prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo).

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za PRVIH 50 PRIJAV počitnic na Mediteranu z odhodi med 30.4. in 31.10. podarjamo BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO na letališču JP Brnik Ljubljana (velja za rezervacijo počitnic za 1 teden). Za vse ostale prijave smo na letališču JP Ljubljana pripravili ugodne cene za parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 55 € / redna cena 72 €; plačilo parkiranja 15 dni za samo 85 € / redna cena 108 €. Dodatno nudimo tudi možnost parkiranja na parkirišču Jagodic, ki je od letališča oddaljeno 5 minut vožnje in nudi 24 urni prevoz iz parkirišča na letališče in nazaj. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 25 € in 15 dni za samo 48 €.
GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo).

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirate med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (na položnice ali z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

3% GOTOVINSKI POPUST

3% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za Vas se posvetujte s Palminimi svetovalci.


Otok najlepših sončnih zahodov

Santorini je raj za romantične in navdihujoče počitnice. Čeprav je vulkan otoku zapustil značilno temno obalo, je ta najlepša kulisa za belo arhitekturo in turkizne bazene, ki skoraj lebdijo nad previsnimi stenami. Grške modro-bele pravljice morda nič ne pooseblja lepše kot mesteca z razgledom na robu kaldere Santorinija.

 

Zakaj na Santorini?

Očarljivi Santorini je kot magnet za romantične duše na jugu Kikladskega otočja v Egejskem morju. Njegova največja posebnost in hkrati privlačnost je napol potopljena kaldera z mogočnimi klifi, ostanek grebena vulkanskega kraterja. Na Santoriniju so doma še posebej hedonistični in vase zaverovani Grki, ki dobro vedo, da obilna grška pojedina ni popolna brez dobrega vina. Lokalni vinarji so najbolj ponosni na lokalne sorte vina, ki jih uspešno proizvajajo že generacije. Najlepše prodnate, peščene in skalnate plaže ob kristalnem morju se nahajajo na vzhodni strani otoka. Zaradi vulkanskega nastanka so še posebej privlačne zaradi treh barv – črnega, belega in rdečega peska. Grške modro-bele pravljice morda nič ne pooseblja lepše kot mesteca z razgledom na robu kaldere Santorinija. Po zavitih ulicah idiličnih Fire in Oie se zato največkrat slišijo le vzdihi.

 

Namigi za doživetja

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Santoriniju

Povezani otoki (z ladjo)

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
KRIŽARJENJE MED VULKANSKIMI OTOČKI IN SONČNI ZAHOD
Tradicionalna ladja King Thiras nas bo popeljala do vulkanskega otočka Nea Kameni, kjer si bomo ogledali ostanke, ki pričajo o nekdanji vulkanski aktivnosti. Na vulkanskem otočku Palea Kameni se bomo okopali v termalnih vrelcih ali si privoščili terapevtsko blatno kopel. Ladjica nas bo nato odpeljala na otok Thirassia, kjer bo prosto za kopanje, kosilo ali raziskovanje otoka, ki je znan po tradicionalni vasici Manolas. Naprej bomo odpluli v majhno prikupno pristanišče Armeni in se po stopnicah povzpeli do svetovno znane vasice Oia, ki navdušuje z najlepšimi sončnimi zahodi.
TRADICIONALNE VASICE IN SONČNI ZAHOD V OIJI
Sprehodili se bomo po potresu prizadeti in danes zapuščeni vasici Mesa Gonia. Pot bomo nadaljevali do tradicionalne vasice Pirgos, kjer se bomo po ozkih ulicah povzpeli do trdnjave na vrhu vasi. Na poti proti Oiji se bomo ustavili še v Imerovigliju, od koder je lep pogled na kaldero in izlet zaključili z enim najlepših sončnih zahodov Mediterana, v romantični Oiji.

AKROTIRI IN JUŽNI DEL OTOKA
Vožnja z avtobusom na najvišji vrh otoka (550m) Profiti Ilia, kjer je prekrasen razgled na celotni otok in kaldero, ter ogled pravoslavne kapelice. Sledi vožnja do vasice Megalochori, kjer se bomo sprehodili po tradicionalnih ulicah. Nadaljevali bomo pot do arheološkega centra Akrotiri, kjer si bomo ogledali ostanke 4.000 let stare civilizacije, ki je živela tam. Imeli bomo strokovno vodenje po izkopaninah. Naslednji postanek bomo naredili v obmorskem kraju Perissa, kjer bo čas za kosilo ali kopanje. Za konec se bomo ustavili v vinoteki blizu Pirgosa, kjer bomo poskusili tri tradicionalna santoriniška vina.
VEČERNO KRIŽARJENJE IN SONČNI ZAHOD
Vožnja po kalderi ob vznožju vasic Fira, Imerovigli in Oia ter večerja na ladji ob ogledu prečudovitega sončnega zahoda.