Santorini

Otok najlepših sončnih zahodov

Santorini je raj za romantične in navdihujoče počitnice. Čeprav je vulkan otoku zapustil značilno temno obalo, je ta najlepša kulisa za belo arhitekturo in turkizne bazene, ki skoraj lebdijo nad previsnimi stenami. Grške modro-bele pravljice morda nič ne pooseblja lepše kot mesteca z razgledom na robu kaldere Santorinija.Zakaj na Santorini?

Očarljivi Santorini je kot magnet za romantične duše na jugu Kikladskega otočja v Egejskem morju. Njegova največja posebnost in hkrati privlačnost je napol potopljena kaldera z mogočnimi klifi, ostanek grebena vulkanskega kraterja.
Na Santoriniju so doma še posebej hedonistični in vase zaverovani Grki, ki dobro vedo, da obilna grška pojedina ni popolna brez dobrega vina. Lokalni vinarji so najbolj ponosni na lokalne sorte vina, ki jih uspešno proizvajajo že generacije.
Najlepše prodnate, peščene in skalnate plaže ob kristalnem morju se nahajajo na vzhodni strani otoka. Zaradi vulkanskega nastanka so še posebej privlačne zaradi treh barv – črnega, belega in rdečega peska.
Grške modro-bele pravljice morda nič ne pooseblja lepše kot mesteca z razgledom na robu kaldere Santorinija. Po zavitih ulicah idiličnih Fire in Oie se zato največkrat slišijo le vzdihi.Namigi za doživetja

  • Romantična vasica Oia poleg sprehodov med belimi hišicam z modrimi okni in vrati navdušuje s svobodnim razgledom na ocean. Oia je idealno mesto za opazovanje najlepšega sončnega zahoda v Grčiji, če ne kar na svetu, kot so prepričani domačini.

  • Obiščite Folegandros, enega najbolj očarljivih in najmanjših naseljenih otokov v Kikladih. Ta ostaja skoraj nedotaknjen, brez trum turistov ter zaenkrat še ohranja svojo preprostost in divjo naravno lepoto. Zaljubili se boste v tradicionalno kikladsko arhitekturo z belimi stavbami, skrite plaže ter prekrasne razglede z okoliških klifov.

  • Kljub razgibani površini je Santorini idealen za dolge sprehode. Iz glavnega mesta Fira do starega pristanišča vodi okoli 600 stopnic, kar je odlična priložnost za rekreacijo med uživaškim poležavanjem na plaži in plavanjem v turkiznem morju. Priporočamo sprehod okoli kaldere iz Fire do Oie.

  • S svojo neokrnjenostjo vas bodo očarali tudi Naxos, Milos, Ios, Paros, Serifos, Sifnos, Kimolos in Sikinos, ki vsi nudijo počitnice za prave »grkofile« in nudijo čudovite plaže, razglede, prijazne domačine in odlično hrano. Vsi otoki so iz Santorinija lahko dostopni z ladjo in počitnice na vsakem od njih zlahka pokombinirate med seboj.


Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Garancija najnižje cene – Vrnemo razliko

Za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1. 2021. Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU JP BRNIK – LJUBLJANA

PRVIH 100, ki boste rezervirali počitnice iz tega kataloga, prejme BREZPLAČNO 8-dnevno parkiranje na zunanjem parkirišču P1/2 na letališču JP Brnik- Ljubljana.

Najvišji popusti

Ultra First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2021. Dodaten 4% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. Ultra First Minute se vam najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2020.

NOVO: GARANCIJA ZA SPROŠČENO IN VARNO PRIJAVO

Do 31.1.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50€ na odraslo osebo.
Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2021. Če pa se boste v tem času odločili drugače, boste lahko svojo rezervacijo brezplačno odpovedali.
POMEMBNO: nič vas ne stane, zagotavljamo pa vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE.

NOVO: COVID GARANCIJA

Vam omogoča brezplačno odpoved Palminega paketnega aranžmaja, v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Posebne ugodnosti za otroke

Na Mediteranu otroci potujejo že od 99 €.

Hoteli in objekti

Izbirali boste med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločili za tistega po vaši meri.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov ali do 4% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi.

Možnost zamenjave rezervacije

Do 30. aprila ali najkasneje do 30 dni do odhoda (za letovanja v aprilu in maju) boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2021, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt; prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe.

Destinacije na Santoriniju

Povezani otoki (z ladjo)

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izletiKRIŽARJENJE MED VULKANSKIMI OTOČKI IN SONČNI ZAHOD

Tradicionalna ladja King Thiras nas bo popeljala do vulkanskega otočka Nea Kameni, kjer si bomo ogledali ostanke, ki pričajo o nekdanji vulkanski aktivnosti. Na vulkanskem otočku Palea Kameni se bomo okopali v termalnih vrelcih ali si privoščili terapevtsko blatno kopel. Ladjica nas bo nato odpeljala na otok Thirassia, kjer bo prosto za kopanje, kosilo ali raziskovanje otoka, ki je znan po tradicionalni vasici Manolas. Naprej bomo odpluli v majhno prikupno pristanišče Armeni in se po stopnicah povzpeli do svetovno znane vasice Oia, ki navdušuje z najlepšimi sončnimi zahodi.

TRADICIONALNE VASICE IN SONČNI ZAHOD V OIJI

Sprehodili se bomo po potresu prizadeti in danes zapuščeni vasici Mesa Gonia. Pot bomo nadaljevali do tradicionalne vasice Pirgos, kjer se bomo po ozkih ulicah povzpeli do trdnjave na vrhu vasi. Na poti proti Oiji se bomo ustavili še v Imerovigliju, od koder je lep pogled na kaldero in izlet zaključili z enim najlepših sončnih zahodov Mediterana, v romantični Oiji.

AKROTIRI IN JUŽNI DEL OTOKA

Vožnja z avtobusom na najvišji vrh otoka (550m) Profiti Ilia, kjer je prekrasen razgled na celotni otok in kaldero, ter ogled pravoslavne kapelice. Sledi vožnja do vasice Megalochori, kjer se bomo sprehodili po tradicionalnih ulicah. Nadaljevali bomo pot do arheološkega centra Akrotiri, kjer si bomo ogledali ostanke 4.000 let stare civilizacije, ki je živela tam. Imeli bomo strokovno vodenje po izkopaninah. Naslednji postanek bomo naredili v obmorskem kraju Perissa, kjer bo čas za kosilo ali kopanje. Za konec se bomo ustavili v vinoteki blizu Pirgosa, kjer bomo poskusili tri tradicionalna santoriniška vina.

VEČERNO KRIŽARJENJE IN SONČNI ZAHOD

Vožnja po kalderi ob vznožju vasic Fira, Imerovigli in Oia ter večerja na ladji ob ogledu prečudovitega sončnega zahoda.