Zakintos • FIRST MINUTE POPUSTI na Mediteranu in ob Rdečem morju do 2.000 €/prijavo za rezervacije do 30. 4. 2024.

  S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.  ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

  ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

  ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

  ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

  ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

  ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

  PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

  ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Otok čudovitih plaž, tradicionalnih vasic in živahnega nočnega življenja

Zakintos je med Slovenci eden od najbolj priljubljenih grških otokov. Peščene plaže in plitvo morje navdušujejo družine z otroki, romantiki boste uživali v raziskovanju skritih zalivov in spokojnih vasic. V podvodnem svetu se prepletajo številne jame, kjer kraljujejo želve velikanke Caretta-Caretta. Razgibana notranjost in dolge obalne promenade obljubljajo izvrstne sprehajalne užitke. Ljubitelji zabav boste na svoj račun prišli v Laganasu, ki je znan po odličnih klubih in živahnih nočeh.

 

Zakaj na Zakintos?

Zakintos zaznamujejo živahna središča, ki imajo ob toplih večerih posebno energijo. Takrat želve velikanke Caretta-Caretta ležejo jajčeca v pesek na obali, željni zabave pa se pripravljajo na novo vročo noč, ki se bo končala s sončnim vzhodom na plaži. Drugi obraz otoka rišejo rodovitne doline, visoki vrhovi, slikovite vasi, dramatična obala in strmi klifi, ki odpirajo pogled na nebeško modrino morja. Benečani so bili zaljubljeni v »rožo vzhoda«, kot so imenovali otok. Radi so pripovedovali, kako so ga s svojih ladij najprej zavohali in šele nato zagledali. Zante, kot domačini pravijo Zakintosu, je poln slikovitih gorskih in ribiških vasic, ki še danes ohranjajo tradicionalne običaje. Zakintos, glavno mesto otoka, očara z elegantno beneško arhitekturo. Idealen je za sprehode po obmorski promenadi in slikovitem mestnem jedru.

 

Namigi za doživetja

 • Uživajte v poležavanju na plaži tihotapcev (Navaggio), ki z deviško belim peskom in turkizno vodo, velja za najlepšo plažo otoka. Nasedla ladja na obali je že vsa zarjavela, a še vedno velja za največjo atrakcijo otoka.

 • Podajte se na sever otoka, v tradicionalno vasico Agios Nikolaos in uživajte v svežih dobrotah v eni izmed prijetnih obmorskih tavern.

 • Najlepši sončni zahod in nepozaben razgled s klifov boste doživeli v krajih Keri in Kampi.

 • Ena največjih naravnih atrakcij so Blue caves (modre jame), ki so dostopne le po morju. Turkizna voda in nenavadni loki, ki jih je skozi čas ustvarila erozija, rišejo prizore, ki se zdijo skoraj neresnični.

Dodatni ogledi in izleti

 
POMORSKA ZANTE AVANTURA
Pomakanje oči v turkizno modrino Jonskega morja in nastavljanje soncu na eni od enajstih najlepših plaž na svetu! Po vzhodni, nižinski strani otoka se bomo podali mimo letovišč Tsilivi, Planos, Alikanas in Alikes, ki je dobilo ime po lokalnih solinah. Na poti proti najsevernejši točki otoka, rtu Skinari, bomo pomahali zaspanemu Ag. Nicholaosu, eni najbolj idiličnih vasic otoka. Barvno terapijo si bomo privoščili ob znamenitih Modrih jamah, kjer svetloba in morje delata čudeže. Na divjem zahodu otoka se bomo, če bo Pozejdon dal mirno morje, izkrcali na eni izmed najlepših plaž na svetu, Navaggio ali Shipwreck. Kot nekdaj tihotapci z viskijem in cigaretami se bomo prikradli v zaliv in uživali v belo-modri pravljici. Mimo romantičnega Porto Vromija, najstarejše ribiške vasice na otoku, divjega in nenaseljenega otoškega zahoda, strmih klifov in romantičnih skal Mizithres, kjer si boste z enim poljubom lahko zagotovili večno ljubezen, bomo zajadrali v mirne vode Laganaškega zaliva.
CARETTA-CARETTA, POKAŽI SE!
V jadra bomo ujeli pravi veter in se na pot podali z dvema ciljema: zasačiti želve med njihovim popoldanskim kopanjem in pretegniti ude ter umiriti živce v neskončni modrini Jonskega morja. Z ladjo bomo odpluli do Marathonissija, želvjega otoka. Nadaljevali bomo do spektakularnih pečin v okolici Kerija, ki skrivajo nedostopne zalivčke, jame in otoški podvodni raj. Vmes si bomo privoščili slastno kapitanovo kosilo in si želeli, da se ladja ne bi znala vrniti do obale.

VONJ PO ZANTE, DIVJI ROŽI VZHODA
Čez drn in strn mimo najlepših otoških vasic do razgledov, ki kradejo dih! Vonj po Zante, divji roži vzhoda, se bo za vedno ujel v naše nosnice, ko bomo potovali mimo dišečih oljčnih gajev, prostranih vinogradov, nasadov pomarančevcev in limonovcev. Raziskali bomo katerega od spokojnih samostanov, ki ljubosumno skrivajo starodavne zaklade pravoslavne tradicije. Tržnica na severu otoka v Volimesu, ki se vije kar od začetka do konca ceste skozi kraj, je vedno polna sladkega domačega medu, opojnega vina, umetelno izdelanih prtov in pisanih preprog, ki jih tamkajšnje ženice tako rade pokažejo. Romantika v odmaknjenih vasicah na robu strmih pečin ob kozarčku opevane zakintoške kapljice in krožniku domačih dobrot pa nas bo dokončno zasvojila z deželo, ki se ne meni za čas.
OOOPA, ZORBA! NEPOZABEN GRŠKI VEČER
Vabimo vas na nepozaben grški večer v ritmu sirtakija! Z avtobusom se bomo odpeljali do tipične grške taverne. Tukaj nas bodo razvajali z odlično hrano – večerja s predjedmi in glavnimi jedmi, sladico in odličnim lokalnim vinom, medtem ko bodo plesalci v grških narodnih nošah neumorno dvigovali vzdušje. Oooopa, sirtaki bo od tega večera naprej vaš najljubši ples.
MOKRA ADRENALINSKA BOMBA
Vodni park Watter village se razteza na 30.000 m2 površine na jugovzhodni strani otoka 4 km od glavnega mesta Zante. Če si želite akcije, sproščanja adrenalina, mokre in vroče zabave, ne zamudite obiska.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Zakintosu