Kos

Najboljša izbira za ljubitelje »all inclusive« počitnic

»Plavajoči vrt« Egejskega morja slovi po neskončnih plažah, čistem morju, opojnih mediteranskih cvetovih bezga, hibiskusa in jasmina. Omamljeni od dišav boste zlahka podlegli grški duši otoka. V počitniškem raju je bilo od nekdaj čutiti srečo in obilje zato si tu privoščite pretiravanje z užitki!

 

Zakaj na Kos?

Na Kosu boste našli dolge peščene plaže iz razglednice. Uživajte v smaragdno beli kombinaciji! Plaž je toliko, da brez težav najdete svoj zasebni košček raja. Mesto Kos velja za eno najbolj privlačnih grških mest: v centru se prepletajo ozke ulice, starodavne ruševine z mogočnim gradom vitezov sv. Janeza, obzidje s trdnjavo Narantzia, številne trgovinice, stara tržnica v nekdanji mošeji, taverne, vrtovi, bari in nočni klubi. Na le 40 kilometrov otoškega premera se prepletajo mnogi arhitekturni obrazi. Preplet razgibane, 6.000 let dolge otoške zgodovine začutimo ob pogledu na ostanke različnih osvajalcev in njihovih kultur. Kos vas bo navduševal 24 ur v dnevu! Zjutraj se usedite na kolo in se zaženite po kilometrih urejenih kolesarskih poti. Uživajte v grškem kosilu! Nato preizkusite osvežujočo moč termalnih vrelcev in se povaljajte v zdravilnem blatu morskih plitvin. To vas bo navdalo z energijo, da boste v plesnih ritmih dočakali jutro.

 

Namigi za doživetja

  • Po pristno sliko grškega življenja se odpravite v notranjost otoka, npr. do vasic Zia in Pyli. Najvišje ležeči del gore Dikeos odpira neverjeten pogled na otok in njegov arhitekturni kolaž, na bujno vegetacijo in rodovitna polja, ki so posledica vulkanskega izvora otoka.

  • Če si zaželite pobegniti od turističnih krajev in mestnega vrveža, se zapeljite do Masticharija, manjše ribiške vasice, zgrajene v tipični egejski belo-modri arhitekturi, kjer vas bo v lokalne gostilnice privabil vonj svežih ribjih jedi.

  • Za zdravljenje kože in dihalnih poti obiščite tople žveplene vrelce ali Embros, terme z mešanico prsti in morske vode s prijetno temperaturo.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Naj se vaše načrtovanje prične popolnoma brezskrbno. Vse rezervacije paketnih počitnic ali potovanj napravljene do 15. maja 2021, z odhodi po 1. juniju 2021, lahko brezplačno spremenite do 30 dni pred odhodom in jih nadomestite s katero koli ponudbo iz Palmine bogate lastne produkcije (paketne počitnice in potovanja – torej povsod kjer se pojavimo kot organizator) po veljavnem ceniku na dan spremembe, obdržimo samo strošek rezervacije.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

ASISTENCA IN POMOČ ZA USMERJANJE V PRIMERU ZAHTEVANEGA TESTIRANJA

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 60 dni pred potovanjem.

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
VULKANSKI OTOK NISSYROS
Zjutraj bomo odpluli proti vulkanskemu otoku, ki ima izredno raznoliko floro in favno, slovi pa tudi po enem najbolje ohranjenih vulkanskih kraterjev. Po prihodu na otok se bomo odpeljali do vulkana in v bližino kraterja. Opazili bomo mnogo mest, kjer uhaja para in se sliši brbotanje. Na poti nazaj sledi še postanek pri samostanu, ki nudi čudovite razglede po otoku. V kraju Mandraki , ki je znan po unikatni arhitekturi in prijaznih domačinih, nekaj prostega časa za pohajkovanje in kosilo (plačilo).
TRIJE OTOKI Z LADJICO
Iz pristanišča v mestu Kos bomo zjutraj odpluli proti otoku Kalymnos, kjer bo nekaj časa za sprehod po majhnih ulicah okoli pristanišča ter za obisk skladišča spužev, po katerih je otok poznan. Sledilo bo kosilo z žara, ki ga bo posadka pripravila na ladji ali na plaži otoka Plati, ki velja za biser Egejskega morja. Med čakanjem na kosilo kopanje. Zadnji otok na naši poti bo otok Pserimos, ki je skalnat, z belo peščeno plažo in prijetnimi kavarnami.

SONČNI ZAHOD
Romantična plovba na leseni barkači do Kefalosa, vasi na južnem delu otoka. Med plovbo in zvoki tipične grške glasbe, bomo nazdravili z ouzom in uživali v sončnem zahodu. Posadka bo pripravila večerjo na žaru, majhna plaža pa bo idealna za večerno kopanje.
RAZISKOVANJE MESTA KOS
Ogled mesta Kos, ki bo trajal približno tri ure, vas bo popeljal skozi bogato zgodovino. Začeli bomo z ogledom templja, posvečenega bogu zdravja, nadaljevali z ogledom rimskih javnih kopeli, bazilike, čudovitih mozaikov iz 3. stoletja pr.n.š., rimskega gledališča. Po majhnih ulicah se bomo sprehodili do glavnega mestnega trga, ki je obkrožen z italijanskimi hišami in skozi nekdanja vrata antičnega mesta do Hipokratove platane, najstarejšega drevesa v Evropi. Nadaljevanje poti do viteškega gradu, ki dominira nad pristaniščem ter trga Platanos, kjer je tudi mošeja, ki spominja na turško zavzetje mesta.
GRŠKI VEČER
Z avtobusom se bomo odpeljali proti vasi Zia in v restavraciji poskusili grške dobrote. Uživali v razgledu na otoka Kalymnos in Pserimos ter turško obalo, okusili tipično hrano in domače vino. Uživali boste v predstavi plesalcev ter tudi sami poizkusili zaplesati kot pravi »Zorba«.
BODRUM – TURČIJA 
Bodrum je antično grško mesto, danes pa eno najbolj priljubljenih turških letovišč, poznano po tržnici in dolgi marini. Plovba traja približno 45 minut v eno smer. V mestu bo dovolj časa za nakupe in kosilo, seveda pa tudi za oglede mestnih znamenitosti. Za vstop v Turčijo je potreben potni list