Kos • FIRST MINUTE POPUSTI na Mediteranu in ob Rdečem morju do 2.000 €/prijavo za rezervacije do 30. 4. 2024.

  S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.  ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

  ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

  ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

  ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

  ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

  ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

  PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

  ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Najboljša izbira za ljubitelje »all inclusive« počitnic

»Plavajoči vrt« Egejskega morja slovi po neskončnih plažah, čistem morju, opojnih mediteranskih cvetovih bezga, hibiskusa in jasmina. Omamljeni od dišav boste zlahka podlegli grški duši otoka. V počitniškem raju je bilo od nekdaj čutiti srečo in obilje zato si tu privoščite pretiravanje z užitki!

 

Zakaj na Kos?

Na Kosu boste našli dolge peščene plaže iz razglednice. Uživajte v smaragdno beli kombinaciji! Plaž je toliko, da brez težav najdete svoj zasebni košček raja. Mesto Kos velja za eno najbolj privlačnih grških mest: v centru se prepletajo ozke ulice, starodavne ruševine z mogočnim gradom vitezov sv. Janeza, obzidje s trdnjavo Narantzia, številne trgovinice, stara tržnica v nekdanji mošeji, taverne, vrtovi, bari in nočni klubi. Na le 40 kilometrov otoškega premera se prepletajo mnogi arhitekturni obrazi. Preplet razgibane, 6.000 let dolge otoške zgodovine začutimo ob pogledu na ostanke različnih osvajalcev in njihovih kultur. Kos vas bo navduševal 24 ur v dnevu! Zjutraj se usedite na kolo in se zaženite po kilometrih urejenih kolesarskih poti. Uživajte v grškem kosilu! Nato preizkusite osvežujočo moč termalnih vrelcev in se povaljajte v zdravilnem blatu morskih plitvin. To vas bo navdalo z energijo, da boste v plesnih ritmih dočakali jutro.

 

Namigi za doživetja

 • Po pristno sliko grškega življenja se odpravite v notranjost otoka, npr. do vasic Zia in Pyli. Najvišje ležeči del gore Dikeos odpira neverjeten pogled na otok in njegov arhitekturni kolaž, na bujno vegetacijo in rodovitna polja, ki so posledica vulkanskega izvora otoka.

 • Če si zaželite pobegniti od turističnih krajev in mestnega vrveža, se zapeljite do Masticharija, manjše ribiške vasice, zgrajene v tipični egejski belo-modri arhitekturi, kjer vas bo v lokalne gostilnice privabil vonj svežih ribjih jedi.

 • Za zdravljenje kože in dihalnih poti obiščite tople žveplene vrelce ali Embros, terme z mešanico prsti in morske vode s prijetno temperaturo.

Dodatni ogledi in izleti

 
VULKANSKI OTOK NISSYROS
Zjutraj bomo odpluli proti vulkanskemu otoku, ki ima izredno raznoliko floro in favno, slovi pa tudi po enem najbolje ohranjenih vulkanskih kraterjev. Po prihodu na otok se bomo odpeljali do vulkana in v bližino kraterja. Opazili bomo mnogo mest, kjer uhaja para in se sliši brbotanje. Na poti nazaj sledi še postanek pri samostanu, ki nudi čudovite razglede po otoku. V kraju Mandraki , ki je znan po unikatni arhitekturi in prijaznih domačinih, nekaj prostega časa za pohajkovanje in kosilo (plačilo).
TRIJE OTOKI Z LADJICO
Iz pristanišča v mestu Kos bomo zjutraj odpluli proti otoku Kalymnos, kjer bo nekaj časa za sprehod po majhnih ulicah okoli pristanišča ter za obisk skladišča spužev, po katerih je otok poznan. Sledilo bo kosilo z žara, ki ga bo posadka pripravila na ladji ali na plaži otoka Plati, ki velja za biser Egejskega morja. Med čakanjem na kosilo kopanje. Zadnji otok na naši poti bo otok Pserimos, ki je skalnat, z belo peščeno plažo in prijetnimi kavarnami.

SONČNI ZAHOD
Romantična plovba na leseni barkači do Kefalosa, vasi na južnem delu otoka. Med plovbo in zvoki tipične grške glasbe, bomo nazdravili z ouzom in uživali v sončnem zahodu. Posadka bo pripravila večerjo na žaru, majhna plaža pa bo idealna za večerno kopanje.
RAZISKOVANJE MESTA KOS
Ogled mesta Kos, ki bo trajal približno tri ure, vas bo popeljal skozi bogato zgodovino. Začeli bomo z ogledom templja, posvečenega bogu zdravja, nadaljevali z ogledom rimskih javnih kopeli, bazilike, čudovitih mozaikov iz 3. stoletja pr.n.š., rimskega gledališča. Po majhnih ulicah se bomo sprehodili do glavnega mestnega trga, ki je obkrožen z italijanskimi hišami in skozi nekdanja vrata antičnega mesta do Hipokratove platane, najstarejšega drevesa v Evropi. Nadaljevanje poti do viteškega gradu, ki dominira nad pristaniščem ter trga Platanos, kjer je tudi mošeja, ki spominja na turško zavzetje mesta.
GRŠKI VEČER
Z avtobusom se bomo odpeljali proti vasi Zia in v restavraciji poskusili grške dobrote. Uživali v razgledu na otoka Kalymnos in Pserimos ter turško obalo, okusili tipično hrano in domače vino. Uživali boste v predstavi plesalcev ter tudi sami poizkusili zaplesati kot pravi »Zorba«.
BODRUM – TURČIJA 
Bodrum je antično grško mesto, danes pa eno najbolj priljubljenih turških letovišč, poznano po tržnici in dolgi marini. Plovba traja približno 45 minut v eno smer. V mestu bo dovolj časa za nakupe in kosilo, seveda pa tudi za oglede mestnih znamenitosti. Za vstop v Turčijo je potreben potni list

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM