Kos

»Plavajoči vrt« Egejskega morja

»Plavajoči vrt« Egejskega morja slovi po neskončnih plažah, čistem morju, opojnih mediteranskih cvetovih bezga, hibiskusa in jasmina. Omamljeni od dišav boste zlahka podlegli grški duši otoka. V počitniškem raju je bilo od nekdaj čutiti srečo in obilje zato si tu privoščite pretiravanje z užitki! Zakaj na Kos? Na Kosu boste našli dolge peščene plaže iz razglednice. Uživajte v smaragdno beli kombinaciji! Plaž je toliko, da brez težav najdete svoj zasebni košček raja. Mesto Kos velja za eno najbolj privlačnih grških mest: v centru se prepletajo ozke ulice, starodavne ruševine z mogočnim gradom vitezov sv. Janeza, obzidje s trdnjavo Narantzia, številne trgovinice, stara tržnica v nekdanji mošeji, taverne, vrtovi, bari in nočni klubi. Na le 40 kilometrov otoškega premera se prepletajo mnogi arhitekturni obrazi. Preplet razgibane, 6000 let dolge otoške zgodovine začutimo ob pogledu na ostanke različnih osvajalcev in njihovih kultur. Kos vas bo navduševal 24 ur v dnevu! Zjutraj se usedite na kolo in se zaženite po kilometrih urejenih kolesarskih poti. Uživajte v grškem kosilu! Nato preizkusite osvežujočo moč termalnih vrelcev in se povaljajte v zdravilnem blatu morskih plitvin. To vas bo navdalo s energijo, da boste v plesnih ritmih dočakali jutro.

Namigi za doživetja

  • Po pristno sliko grškega življenja se odpravite v notranjost otoka, npr. do vasic Zia in Pyli. Najvišje ležeči del gore Dikeos odpira neverjeten pogled na otok in njegov arhitekturni kolaž, na bujno vegetacijo in rodovitna polja, ki so posledica vulkanskega izvora otoka.

  • Če si zaželite pobegniti od turističnih krajev in mestnega vrveža, se zapeljite do Masticharija, manjše ribiške vasice, zgrajene v tipični egejski belo – modri arhitekturi, kjer vas bo v lokalne gostilnice privabil vonj svežih ribjih jedi.

  • Za zdravljenje kože in dihalnih poti obiščite tople žveplene vrelce ali Embros terme z mešanico prsti in morske vode s prijetno temperaturo.