Kos

Najboljša izbira za ljubitelje »all inclusive« počitnic

»Plavajoči vrt« Egejskega morja slovi po neskončnih plažah, čistem morju, opojnih mediteranskih cvetovih bezga, hibiskusa in jasmina. Omamljeni od dišav boste zlahka podlegli grški duši otoka. V počitniškem raju je bilo od nekdaj čutiti srečo in obilje zato si tu privoščite pretiravanje z užitki!Zakaj na Kos?

Na Kosu boste našli dolge peščene plaže iz razglednice. Uživajte v smaragdno beli kombinaciji! Plaž je toliko, da brez težav najdete svoj zasebni košček raja. Mesto Kos velja za eno najbolj privlačnih grških mest: v centru se prepletajo ozke ulice, starodavne ruševine z mogočnim gradom vitezov sv. Janeza, obzidje s trdnjavo Narantzia, številne trgovinice, stara tržnica v nekdanji mošeji, taverne, vrtovi, bari in nočni klubi.
Na le 40 kilometrov otoškega premera se prepletajo mnogi arhitekturni obrazi. Preplet razgibane, 6.000 let dolge otoške zgodovine začutimo ob pogledu na ostanke različnih osvajalcev in njihovih kultur.
Kos vas bo navduševal 24 ur v dnevu! Zjutraj se usedite na kolo in se zaženite po kilometrih urejenih kolesarskih poti. Uživajte v grškem kosilu! Nato preizkusite osvežujočo moč termalnih vrelcev in se povaljajte v zdravilnem blatu morskih plitvin. To vas bo navdalo z energijo, da boste v plesnih ritmih dočakali jutro.Namigi za doživetja

  • Po pristno sliko grškega življenja se odpravite v notranjost otoka, npr. do vasic Zia in Pyli. Najvišje ležeči del gore Dikeos odpira neverjeten pogled na otok in njegov arhitekturni kolaž, na bujno vegetacijo in rodovitna polja, ki so posledica vulkanskega izvora otoka.

  • Če si zaželite pobegniti od turističnih krajev in mestnega vrveža, se zapeljite do Masticharija, manjše ribiške vasice, zgrajene v tipični egejski belo-modri arhitekturi, kjer vas bo v lokalne gostilnice privabil vonj svežih ribjih jedi.

  • Za zdravljenje kože in dihalnih poti obiščite tople žveplene vrelce ali Embros, terme z mešanico prsti in morske vode s prijetno temperaturo.


Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Garancija najnižje cene – Vrnemo razliko

Za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1. 2021. Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU JP BRNIK – LJUBLJANA

PRVIH 100, ki boste rezervirali počitnice iz tega kataloga, prejme BREZPLAČNO 8-dnevno parkiranje na zunanjem parkirišču P1/2 na letališču JP Brnik- Ljubljana.

Najvišji popusti

Ultra First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2021. Dodaten 4% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. Ultra First Minute se vam najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2020.

NOVO: GARANCIJA ZA SPROŠČENO IN VARNO PRIJAVO

Do 31.1.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50€ na odraslo osebo.
Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2021. Če pa se boste v tem času odločili drugače, boste lahko svojo rezervacijo brezplačno odpovedali.
POMEMBNO: nič vas ne stane, zagotavljamo pa vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE.

NOVO: COVID GARANCIJA

Vam omogoča brezplačno odpoved Palminega paketnega aranžmaja, v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Posebne ugodnosti za otroke

Na Mediteranu otroci potujejo že od 99 €.

Hoteli in objekti

Izbirali boste med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločili za tistega po vaši meri.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov ali do 4% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi.

Možnost zamenjave rezervacije

Do 30. aprila ali najkasneje do 30 dni do odhoda (za letovanja v aprilu in maju) boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2021, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt; prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe.

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izletiVULKANSKI OTOK NISSYROS

Zjutraj bomo odpluli proti vulkanskemu otoku, ki ima izredno raznoliko floro in favno, slovi pa tudi po enem najbolje ohranjenih vulkanskih kraterjev. Po prihodu na otok se bomo odpeljali do vulkana in v bližino kraterja. Opazili bomo mnogo mest, kjer uhaja para in se sliši brbotanje. Na poti nazaj sledi še postanek pri samostanu, ki nudi čudovite razglede po otoku. V kraju Mandraki , ki je znan po unikatni arhitekturi in prijaznih domačinih, nekaj prostega časa za pohajkovanje in kosilo (plačilo).

TRIJE OTOKI Z LADJICO

Iz pristanišča v mestu Kos bomo zjutraj odpluli proti otoku Kalymnos, kjer bo nekaj časa za sprehod po majhnih ulicah okoli pristanišča ter za obisk skladišča spužev, po katerih je otok poznan. Sledilo bo kosilo z žara, ki ga bo posadka pripravila na ladji ali na plaži otoka Plati, ki velja za biser Egejskega morja. Med čakanjem na kosilo kopanje. Zadnji otok na naši poti bo otok Pserimos, ki je skalnat, z belo peščeno plažo in prijetnimi kavarnami.

SONČNI ZAHOD

Romantična plovba na leseni barkači do Kefalosa, vasi na južnem delu otoka. Med plovbo in zvoki tipične grške glasbe, bomo nazdravili z ouzom in uživali v sončnem zahodu. Posadka bo pripravila večerjo na žaru, majhna plaža pa bo idealna za večerno kopanje.

RAZISKOVANJE MESTA KOS

Ogled mesta Kos, ki bo trajal približno tri ure, vas bo popeljal skozi bogato zgodovino. Začeli bomo z ogledom templja, posvečenega bogu zdravja, nadaljevali z ogledom rimskih javnih kopeli, bazilike, čudovitih mozaikov iz 3. stoletja pr.n.š., rimskega gledališča. Po majhnih ulicah se bomo sprehodili do glavnega mestnega trga, ki je obkrožen z italijanskimi hišami in skozi nekdanja vrata antičnega mesta do Hipokratove platane, najstarejšega drevesa v Evropi. Nadaljevanje poti do viteškega gradu, ki dominira nad pristaniščem ter trga Platanos, kjer je tudi mošeja, ki spominja na turško zavzetje mesta.

GRŠKI VEČER

Z avtobusom se bomo odpeljali proti vasi Zia in v restavraciji poskusili grške dobrote. Uživali v razgledu na otoka Kalymnos in Pserimos ter turško obalo, okusili tipično hrano in domače vino. Uživali boste v predstavi plesalcev ter tudi sami poizkusili zaplesati kot pravi »Zorba«.

BODRUM – TURČIJA

Bodrum je antično grško mesto, danes pa eno najbolj priljubljenih turških letovišč, poznano po tržnici in dolgi marini. Plovba traja približno 45 minut v eno smer. V mestu bo dovolj časa za nakupe in kosilo, seveda pa tudi za oglede mestnih znamenitosti. Za vstop v Turčijo je potreben potni list