Kos


Zakaj se First Minute do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu najbolj splača?

NAJVIŠJI POPUSTI IN GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

First Minute popusti na MEDITERANU do 2.000 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2022. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2022.

Garancija najnižje cene za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu 2022 (odhodi med 30.4. in 31.10.). Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo (isti termin potovanja, isti hotel in isti tip sobe) po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

OTROCI ŽE OD 99 €

Za najboljše družinske počitnice smo pripravili posebne ponudbe za družine, kjer otroci potujejo že od 99 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

VARNA IN SPROŠČENA PRIJAVA

Do 31.1.2022 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 100 € na odraslo osebo. Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2022. POMEMBNO: zagotavljamo vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE s plačilom minimalne akontacije.

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Do 30 dni pred odhodom boste lahko (za rezervacije počitnic do 31.1.2022 z letalom na Mediteranu z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2022, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt, prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo).

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za PRVIH 50 PRIJAV počitnic na Mediteranu z odhodi med 30.4. in 31.10. podarjamo BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO na letališču JP Brnik Ljubljana (velja za rezervacijo počitnic za 1 teden). Za vse ostale prijave smo na letališču JP Ljubljana pripravili ugodne cene za parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 55 € / redna cena 72 €; plačilo parkiranja 15 dni za samo 85 € / redna cena 108 €. Dodatno nudimo tudi možnost parkiranja na parkirišču Jagodic, ki je od letališča oddaljeno 5 minut vožnje in nudi 24 urni prevoz iz parkirišča na letališče in nazaj. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 25 € in 15 dni za samo 48 €.
GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo).

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirate med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (na položnice ali z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

3% GOTOVINSKI POPUST

3% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za Vas se posvetujte s Palminimi svetovalci.


Najboljša izbira za ljubitelje »all inclusive« počitnic

»Plavajoči vrt« Egejskega morja slovi po neskončnih plažah, čistem morju, opojnih mediteranskih cvetovih bezga, hibiskusa in jasmina. Omamljeni od dišav boste zlahka podlegli grški duši otoka. V počitniškem raju je bilo od nekdaj čutiti srečo in obilje zato si tu privoščite pretiravanje z užitki!

 

Zakaj na Kos?

Na Kosu boste našli dolge peščene plaže iz razglednice. Uživajte v smaragdno beli kombinaciji! Plaž je toliko, da brez težav najdete svoj zasebni košček raja. Mesto Kos velja za eno najbolj privlačnih grških mest: v centru se prepletajo ozke ulice, starodavne ruševine z mogočnim gradom vitezov sv. Janeza, obzidje s trdnjavo Narantzia, številne trgovinice, stara tržnica v nekdanji mošeji, taverne, vrtovi, bari in nočni klubi. Na le 40 kilometrov otoškega premera se prepletajo mnogi arhitekturni obrazi. Preplet razgibane, 6.000 let dolge otoške zgodovine začutimo ob pogledu na ostanke različnih osvajalcev in njihovih kultur. Kos vas bo navduševal 24 ur v dnevu! Zjutraj se usedite na kolo in se zaženite po kilometrih urejenih kolesarskih poti. Uživajte v grškem kosilu! Nato preizkusite osvežujočo moč termalnih vrelcev in se povaljajte v zdravilnem blatu morskih plitvin. To vas bo navdalo z energijo, da boste v plesnih ritmih dočakali jutro.

 

Namigi za doživetja

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
VULKANSKI OTOK NISSYROS
Zjutraj bomo odpluli proti vulkanskemu otoku, ki ima izredno raznoliko floro in favno, slovi pa tudi po enem najbolje ohranjenih vulkanskih kraterjev. Po prihodu na otok se bomo odpeljali do vulkana in v bližino kraterja. Opazili bomo mnogo mest, kjer uhaja para in se sliši brbotanje. Na poti nazaj sledi še postanek pri samostanu, ki nudi čudovite razglede po otoku. V kraju Mandraki , ki je znan po unikatni arhitekturi in prijaznih domačinih, nekaj prostega časa za pohajkovanje in kosilo (plačilo).
TRIJE OTOKI Z LADJICO
Iz pristanišča v mestu Kos bomo zjutraj odpluli proti otoku Kalymnos, kjer bo nekaj časa za sprehod po majhnih ulicah okoli pristanišča ter za obisk skladišča spužev, po katerih je otok poznan. Sledilo bo kosilo z žara, ki ga bo posadka pripravila na ladji ali na plaži otoka Plati, ki velja za biser Egejskega morja. Med čakanjem na kosilo kopanje. Zadnji otok na naši poti bo otok Pserimos, ki je skalnat, z belo peščeno plažo in prijetnimi kavarnami.

SONČNI ZAHOD
Romantična plovba na leseni barkači do Kefalosa, vasi na južnem delu otoka. Med plovbo in zvoki tipične grške glasbe, bomo nazdravili z ouzom in uživali v sončnem zahodu. Posadka bo pripravila večerjo na žaru, majhna plaža pa bo idealna za večerno kopanje.
RAZISKOVANJE MESTA KOS
Ogled mesta Kos, ki bo trajal približno tri ure, vas bo popeljal skozi bogato zgodovino. Začeli bomo z ogledom templja, posvečenega bogu zdravja, nadaljevali z ogledom rimskih javnih kopeli, bazilike, čudovitih mozaikov iz 3. stoletja pr.n.š., rimskega gledališča. Po majhnih ulicah se bomo sprehodili do glavnega mestnega trga, ki je obkrožen z italijanskimi hišami in skozi nekdanja vrata antičnega mesta do Hipokratove platane, najstarejšega drevesa v Evropi. Nadaljevanje poti do viteškega gradu, ki dominira nad pristaniščem ter trga Platanos, kjer je tudi mošeja, ki spominja na turško zavzetje mesta.
GRŠKI VEČER
Z avtobusom se bomo odpeljali proti vasi Zia in v restavraciji poskusili grške dobrote. Uživali v razgledu na otoka Kalymnos in Pserimos ter turško obalo, okusili tipično hrano in domače vino. Uživali boste v predstavi plesalcev ter tudi sami poizkusili zaplesati kot pravi »Zorba«.
BODRUM – TURČIJA 
Bodrum je antično grško mesto, danes pa eno najbolj priljubljenih turških letovišč, poznano po tržnici in dolgi marini. Plovba traja približno 45 minut v eno smer. V mestu bo dovolj časa za nakupe in kosilo, seveda pa tudi za oglede mestnih znamenitosti. Za vstop v Turčijo je potreben potni list