Samos • S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.  ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

  ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

  ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

  ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

  ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

  ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

  PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

  ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Najbolj zelen grški otok

Samos je najbolj zelen grški otok v Egejskem morju. Zaradi odlične lege med Atenami in Izmirjem je priljubljena postojanka med Grčijo in Turčijo. Naj vas začarajo slikovita pokrajina, neokrnjena narava in raznovrstne plaže!

 

Zakaj na Samos?

Med zelenim rastlinjem in številnimi cvetlicami na Samosu uspeva tudi več kot 60 vrst divjih orhidej, ki dajejo otoku prav poseben čar. Samosu pravijo tudi »otok znanosti«, saj se je na njem rodili in ustvarjali veliki starogrški misleci. Vsi že iz šolskih klopi poznamo filozofa in matematika Pitagoro. Samos je tudi domovina Epikurja, antičnega filozofa, po katerem so Grki radi podedovali naklonjenost do užitkov in prijateljstva. Na neokrnjenem Samosu se v zavetju zelenih borovcev senčijo in sončijo številne čudovite plaže ob čistem Egejskem morju.

 

Namigi za doživetja

 • Raziščite zeleni otok! V bližini Karlovassija se podajte na pot po reki do slavnih slapov Potami. Nezahtevna dvokilometrska pot skozi čudovit gozd vas bo pripeljala do slapov z manjšim jezerom, v katerem se lahko osvežite.

 • Evpalinov tunel, ki je skupaj s Herinim templjem in antičnim pristaniščem na seznamu Unescove dediščine, je neverjetna stvaritev iz antičnih časov.

 • Grška boginja Hera, zaščitnica doma in družine, se je rodila ob reki Imvrassos in s svojo lepoto očarala Zevsa. Ob reki, kjer sta živela, še danes stoji Herin tempelj, svetišče, posvečeno boginji, ki je ukradla srce bogu vseh bogov.

 • Pitagorova jama je ena največjih zgodovinskih privlačnosti otoka. Stopite v zatočišče velikega grškega misleca, kamor se je umaknil v času tirana Polikrata.

 • Plaža Lemonakia se nahaja v bližini Kokkarija, v zalivu z mirnim morjem. Je več kot odlična izbira za vse, ki si želite počitka in sprostitve ob turkiznem morju, v prijetni senci borovcev.

Dodatni ogledi in izleti

 
IZLET PO OTOKU
Odkrijmo skrite kotičke zelenega Samosa! Obiskali bomo tempelj boginje Here, enega najpomembnejših svetišč na antičnem Samosu. Sledil bo ogled Evpalinovega tunela, ki je bil v 6. stoletju p.n.š. zgrajen za oskrbovanje glavnega mesta s svežo vodo. Približno dva kilometra od vasice Koumaradei se nahaja Megali Panagia, eden najbogatejših in najlepših samostanov na otoku iz 16. st., posvečen apostoloma Petru in Pavlu. V vasici Koumaradei si bomo ogledali edinstvene izdelke iz keramike in vonjali različna zelišča. Pot bomo nadaljevali do gorske vasice Platanos, kjer bo čas za kosilo v tradicionalni grški taverni. V mestu Karlovasi bomo vstopili v muzej vin, izlet pa zaključili s sprehodom ali obiskom taverne v pristaniški vasici Kokkari.
PIKNIK NA LADJI
Iz Pitagoriona bomo zapluli proti čudoviti plaži Klima. Z ladjo se bomo ustavili v bližini plaže in zaplavali v kristalno čistem morju. Sledila bo plovba do plaže Megali Lakka na vzhodu otoka, kjer bo čas za piknik ter kopanje in uživanje na soncu. Zadnji skok v morje si bomo privoščili ob plaži Sideras, ob povratku v pristanišče pa bomo nazdravili s kozarčkom ouza!

PATMOS, SVETI GRŠKI OTOK
V jutranjem času bomo iz pristanišča Pitagorion zapluli proti otoku Patmos, znanem tudi po imenu »sveti otok Egejev«. Tam naj bi apostol Janez skozi razpoke v jamskem stropu slišal božji glas in svojemu učencu Prochorosu narekoval preroško Apokalipso (Razodetje), ki napoveduje sodni dan. Obiskali bomo tudi samostan Moni Ioannis Theolofos, ki je včasih slovel kot mogočna utrdba proti gusarjem, danes pa je znan kot verski hram z eno najbolj dragocenih samostanskih knjižnic na svetu. S samostana bomo občudovali čudovit razgled na otok in prelepe vile, ki so jih zgradili ladijski magnati. Na Patmos rade prihajajo tudi številne filmske zvezde.
TURČIJA – EFEZ
Zakaj ne bi v času vaših počitnic obiskali kar dveh držav, ki ju zgodovina tesno povezuje? Iz pristanišča bomo odpluli proti zahodni obali Turčije in po dobri uri plovbe prispeli v mesto Kusadasi. Najprej bomo obiskali eno najpomembnejših in najbolj obiskanih antičnih arheoloških najdišč, mesto Efez, ki je pravi muzej na prostem. Nato si bomo ogledali številne antične ostanke, kot so Artemidino svetišče, eno izmed sedmerih čudes antičnega sveta, Odeon, Celzijevo knjižnico … Po postanku za kosilo se bomo vrnili v Kusadasi, kjer bo čas za nakupovanje na živahnem bazarju in preizkušanje veščin v barantanju.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Samosu

Povezana otoka (z ladjo)