Samos


Zakaj se First Minute do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu najbolj splača?

NAJVIŠJI POPUSTI IN GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

First Minute popusti na MEDITERANU do 2.000 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2022. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2022.

Garancija najnižje cene za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu 2022 (odhodi med 30.4. in 31.10.). Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo (isti termin potovanja, isti hotel in isti tip sobe) po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

OTROCI ŽE OD 99 €

Za najboljše družinske počitnice smo pripravili posebne ponudbe za družine, kjer otroci potujejo že od 99 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

VARNA IN SPROŠČENA PRIJAVA

Do 31.1.2022 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 100 € na odraslo osebo. Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2022. POMEMBNO: zagotavljamo vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE s plačilom minimalne akontacije.

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Do 30 dni pred odhodom boste lahko (za rezervacije počitnic do 31.1.2022 z letalom na Mediteranu z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2022, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt, prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo).

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za PRVIH 50 PRIJAV počitnic na Mediteranu z odhodi med 30.4. in 31.10. podarjamo BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO na letališču JP Brnik Ljubljana (velja za rezervacijo počitnic za 1 teden). Za vse ostale prijave smo na letališču JP Ljubljana pripravili ugodne cene za parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 55 € / redna cena 72 €; plačilo parkiranja 15 dni za samo 85 € / redna cena 108 €. Dodatno nudimo tudi možnost parkiranja na parkirišču Jagodic, ki je od letališča oddaljeno 5 minut vožnje in nudi 24 urni prevoz iz parkirišča na letališče in nazaj. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 25 € in 15 dni za samo 48 €.
GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo).

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirate med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (na položnice ali z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

3% GOTOVINSKI POPUST

3% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za Vas se posvetujte s Palminimi svetovalci.


Najbolj zelen grški otok

Samos je najbolj zelen grški otok v Egejskem morju. Zaradi odlične lege med Atenami in Izmirjem je priljubljena postojanka med Grčijo in Turčijo. Naj vas začarajo slikovita pokrajina, neokrnjena narava in raznovrstne plaže!

 

Zakaj na Samos?

Med zelenim rastlinjem in številnimi cvetlicami na Samosu uspeva tudi več kot 60 vrst divjih orhidej, ki dajejo otoku prav poseben čar. Samosu pravijo tudi »otok znanosti«, saj se je na njem rodili in ustvarjali veliki starogrški misleci. Vsi že iz šolskih klopi poznamo filozofa in matematika Pitagoro. Samos je tudi domovina Epikurja, antičnega filozofa, po katerem so Grki radi podedovali naklonjenost do užitkov in prijateljstva. Na neokrnjenem Samosu se v zavetju zelenih borovcev senčijo in sončijo številne čudovite plaže ob čistem Egejskem morju.

 

Namigi za doživetja

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Samosu

Povezana otoka (z ladjo)

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
IZLET PO OTOKU
Odkrijmo skrite kotičke zelenega Samosa! Obiskali bomo tempelj boginje Here, enega najpomembnejših svetišč na antičnem Samosu. Sledil bo ogled Evpalinovega tunela, ki je bil v 6. stoletju p.n.š. zgrajen za oskrbovanje glavnega mesta s svežo vodo. Približno dva kilometra od vasice Koumaradei se nahaja Megali Panagia, eden najbogatejših in najlepših samostanov na otoku iz 16. st., posvečen apostoloma Petru in Pavlu. V vasici Koumaradei si bomo ogledali edinstvene izdelke iz keramike in vonjali različna zelišča. Pot bomo nadaljevali do gorske vasice Platanos, kjer bo čas za kosilo v tradicionalni grški taverni. V mestu Karlovasi bomo vstopili v muzej vin, izlet pa zaključili s sprehodom ali obiskom taverne v pristaniški vasici Kokkari.
PIKNIK NA LADJI
Iz Pitagoriona bomo zapluli proti čudoviti plaži Klima. Z ladjo se bomo ustavili v bližini plaže in zaplavali v kristalno čistem morju. Sledila bo plovba do plaže Megali Lakka na vzhodu otoka, kjer bo čas za piknik ter kopanje in uživanje na soncu. Zadnji skok v morje si bomo privoščili ob plaži Sideras, ob povratku v pristanišče pa bomo nazdravili s kozarčkom ouza!

PATMOS, SVETI GRŠKI OTOK
V jutranjem času bomo iz pristanišča Pitagorion zapluli proti otoku Patmos, znanem tudi po imenu »sveti otok Egejev«. Tam naj bi apostol Janez skozi razpoke v jamskem stropu slišal božji glas in svojemu učencu Prochorosu narekoval preroško Apokalipso (Razodetje), ki napoveduje sodni dan. Obiskali bomo tudi samostan Moni Ioannis Theolofos, ki je včasih slovel kot mogočna utrdba proti gusarjem, danes pa je znan kot verski hram z eno najbolj dragocenih samostanskih knjižnic na svetu. S samostana bomo občudovali čudovit razgled na otok in prelepe vile, ki so jih zgradili ladijski magnati. Na Patmos rade prihajajo tudi številne filmske zvezde.
TURČIJA – EFEZ
Zakaj ne bi v času vaših počitnic obiskali kar dveh držav, ki ju zgodovina tesno povezuje? Iz pristanišča bomo odpluli proti zahodni obali Turčije in po dobri uri plovbe prispeli v mesto Kusadasi. Najprej bomo obiskali eno najpomembnejših in najbolj obiskanih antičnih arheoloških najdišč, mesto Efez, ki je pravi muzej na prostem. Nato si bomo ogledali številne antične ostanke, kot so Artemidino svetišče, eno izmed sedmerih čudes antičnega sveta, Odeon, Celzijevo knjižnico … Po postanku za kosilo se bomo vrnili v Kusadasi, kjer bo čas za nakupovanje na živahnem bazarju in preizkušanje veščin v barantanju.