Kefalonija


Zakaj se First Minute do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu najbolj splača?

NAJVIŠJI POPUSTI IN GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

First Minute popusti na MEDITERANU do 2.000 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2022. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2022.

Garancija najnižje cene za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu 2022 (odhodi med 30.4. in 31.10.). Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo (isti termin potovanja, isti hotel in isti tip sobe) po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

OTROCI ŽE OD 99 €

Za najboljše družinske počitnice smo pripravili posebne ponudbe za družine, kjer otroci potujejo že od 99 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

VARNA IN SPROŠČENA PRIJAVA

Do 31.1.2022 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 100 € na odraslo osebo. Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2022. POMEMBNO: zagotavljamo vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE s plačilom minimalne akontacije.

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Do 30 dni pred odhodom boste lahko (za rezervacije počitnic do 31.1.2022 z letalom na Mediteranu z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2022, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt, prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo).

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za PRVIH 50 PRIJAV počitnic na Mediteranu z odhodi med 30.4. in 31.10. podarjamo BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO na letališču JP Brnik Ljubljana (velja za rezervacijo počitnic za 1 teden). Za vse ostale prijave smo na letališču JP Ljubljana pripravili ugodne cene za parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 55 € / redna cena 72 €; plačilo parkiranja 15 dni za samo 85 € / redna cena 108 €. Dodatno nudimo tudi možnost parkiranja na parkirišču Jagodic, ki je od letališča oddaljeno 5 minut vožnje in nudi 24 urni prevoz iz parkirišča na letališče in nazaj. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 25 € in 15 dni za samo 48 €.
GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo).

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirate med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (na položnice ali z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

3% GOTOVINSKI POPUST

3% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za Vas se posvetujte s Palminimi svetovalci.


Za ljubitelje prave Grčije

Kefalonijo so uvrstili med deset najlepših turističnih ciljev sveta, Nicolas Cage in Penelope Cruz pa sta jo povzdignila v ikoničen otok v filmu po romanu Corellijeva mandolina. Kljub temu otok visokih gora, prostranih gozdov, dišečih nasadov in najlepših plaž Mediterana nikoli ni zaplul v množični turizem. Nasprotno. Ostaja tradicionalna, z vasmi v gorah in ob morju, kjer čas stoji.

 

Zakaj na Kefalonijo?

Čeprav je Kefalonija večja od vseh drugih Jonskih otokov, ima manj prebivalcev. Samotni gozdovi, gore, jame in klifi so njen divji, prvinski obraz. Kefalonija bo prevzela tako zaprisežene ljubitelje Grčije, ki se boste tu znašli v romantičnem času pred množičnim turističnim razmahom, kot častilce naravnih lepot ali preprosto morja in plaž. Izjemno boste uživali tudi ljubitelji pohodništva. Mnogi pravijo, da tako kristalno vodo in bel pesek, kot sta ob obali Kefalonije, težko doživiš drugje.

 

Namigi za doživetjaREZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
ROMANTIČNA KEFALONIJA
Dan bomo izkoristili za uživanje na ladji in v morju ter za raziskovanje dveh slikovitih vasi na severnem delu Kefalonije. Naše potovanje pričnemo zjutraj v pristanišču Agia Effimia, od koder se najprej odpravimo v Polis, ki se nahaja na Odsiejevi Itaki, kjer si bomo privoščili skok v morje ali pa se podali na krajši sprehod. Pred našo zadnjo postajo se ustavimo na še eni čudoviti plaži, nato pa se odpravimo v Fiskardo, šarmanto vas, za katero pravijo, da je čudežna, saj je edina, ki je ostala skoraj nepoškodovana v potresu leta 1953. Sledi postanek za kosilo, hkrati pa bo tudi dovolj prostega časa za ogled pristne beneške arhitekture in enega najpomembnejših najdišč na otoku – ostankov rimske grobnice. Naš izlet se zaključi v pristanišču Agia Effimia.
ODISEJEVA ITAKA
Podajmo se skupaj na legendarni Odisejev otok Itako. S Kefalonije nas bo ladja popeljala na bližnjo Itako. Po otoku se popeljemo z avtobusom, s katerim se bomo najprej odpravili v glavno mesto Vathy, ki so ga že v srednjem veku ustanovili pirati, saj jim je mogočni zaliv nudil odlično skrivališče. V mestu bo dovolj prostega časa za obisk arheološkega muzeja ali sprostitev v eni izmed kavarnic ob obali. Pot nadaljujemo proti severnemu delu Itake, od koder se odpira čudovit pogled na okoliške otoke. Pred naslednjim postankom si bomo privoščili še skok v toplo morje. Pot nadaljujemo v Kioni, za mnoge najlepšo vas na otoku. Tam si bomo lahko v eni izmed tavern privoščili kosilo. Nazadnje si ogledamo še slikovito vasico Stavros, ki jo mnogi poznajo zaradi Odiseja in sladice rovani. Nikakor ne smemo izpustiti trga, ki prikazuje Odisejevo potovanje in si privoščiti torte, ki so jo pripravljali že stari Grki. Sledi povratek s trajektom na Kefalonijo.

MANDOLINE KEFALONIJE
Ta izlet je odlična izbira za vse, ki bi radi podrobno raziskali otok, pa tudi za tiste, ki bi si želeli popestriti počitnice. Obiščemo namreč najpomembnejše kraje na otoku. Zjutraj se najprej odpeljemo do prestolnice Argostoli, kjer v pristanišču domujejo želve velikanke caretta-caretta, sledi pa še ogled mestnega središča z glavnim trgom, kjer morate poskusiti pravo grško kavo. Nato se odpravimo do ostankov gradu Agios Georgios. Začetki gradu segajo v 12. stoletje, do leta 1757 pa je bila tu prestolnica otoka. Danes je v vasi ob gradu tudi spominska plošča slovenskim vojakom, ki so se tu borili med 2. svetovno vojno. Naš naslednji postanek bo v dolini Omala, ki je znana po odličnem lokalnem vinu robola in po samostanu svetega Gerasima. Ogledali si bomo tako samostan kot vinsko klet ter poskusili različna vina. Pot nas bo vodila še v osrčje Kefalonije. Obiščemo Zmajeva usta oziroma jamo Drogarati, ki se ponaša s tisočletnimi kapniki in odlično akustiko. Osupnilo nas bo tudi modro srce otoka ali jama z jezerom Melissani. Nekoč se je strop jame udrl in sončnim žarkom odprl pot do podzemnega jezera, ki predvsem v popoldanskih urah obiskovalcem ponuja nepozabne podobe. Postanek za kosilo bo v idilični taverni ob izviru vodnega toka, ki je dolga stoletja buril človeško domišljijo.
NEDOSTOPNA KEFALONIJA
Podali se bomo na plaže, ki so dostopne le z ladjo. Zjutraj se bomo vkrcali na ladjico Lady O, ki nas bo najprej zapeljala po zalivu med Lixourijem in Argostolijem, nato pa do ene izmed mnogih čudovitih plaž s kristalno čisto vodo, do katere z avtom ne moremo priti. Za kopanje in sončenje si bomo privoščili postanek, med katerim vas bo posadka razvajala tudi na plaži. Nato se bomo odpravili proti otoku Vardiani, kjer stojita majhna cerkev in svetilnik, poleg razgibane obale in lepega razgleda pa vas bo navdušila tudi razbitina ruske ladje. Raziskovanju otoka bo sledilo kosilo na plaži, nato pa bomo imeli dovolj časa za plavanje in vodne aktivnosti.