Lefkas

Neverjetne pokrajine in eksotično morje

Nekaj magičnega je na Lefkasu. Ko enkrat obiščete otok najlepših plaž Mediterana, ga lahko pozabite, toda pride čas, ko si ne morete kaj, da ne bi mislili na nebeško modrino Jonskega morja, sijočo belino peska, pokrajino neukročenih zelenih planjav, oljčnih gajev, vodnih izvirov in rodovitnih dolin. To je otok, ki mu turistični vrvež še ni prišel do živega. Otok, ki je ljubljenec »grkofilov«, raziskovalcev in hedonistov.

Zakaj na Lefkas? Na Lefkasu vam prav nikoli ne bo dolgčas: ta dramatičen otok vam bo ponudil nepozabne razglede, zelene doline, visoke gore, plaže, o katerih ste sanjali, vasi kot iz pravljice in svetovljansko glavno mesto z eno najmodernejših marin Mediterana. Lefkas je znan po neverjetni pokrajini in eksotičnem morju. Na otoku je nekaj najlepših plaž v sredozemskem morju. Mnogi samotni peščeni zalivi, dolge zlate plaže in čudovita obala se raztezajo okoli celotnega otoka. Prebivalci Lefkasa so znani po svoji gostoljubnosti in velikodušnosti. Z vami bodo delili veselje do največje ljubezni – hrane in druženja.

Destinacije na Lefkasu

Namigi za doživetja

  • Samostan Panagia Faneromeni je najbolj pomemben verski center na otoku. Stoji na hribu nad glavnim mestom in ponuja neverjeten pogled na sever in v notranjost otoka.

  • Vas Agios Nikitas je obmorska vasica, ki se razprostira okoli umirjenega zaliva in ponuja odlične pogoje za ribolov. Je najbolj slikovito obalno mestece na Lefkasu z ozkimi, cvetočimi ulicami.

  • Lefkas je s celino povezan le z ozkim mostom, zato je odlično izhodišče za potepe v okolico. Tam se podajte v Meteore, dolino spektakularnih visečih samostanov.