Lefkas

Otok najlepših plaž

Nekaj magičnega je na Lefkasu. Ko enkrat obiščete otok najlepših plaž Mediterana, ga lahko pozabite, toda pride čas, ko si ne morete kaj, da ne bi pomislili na nebeško modrino Jonskega morja, sijočo belino peska, pokrajino neukročenih zelenih planjav, oljčnih gajev, vodnih izvirov in rodovitnih dolin. To je otok, ki mu turistični vrvež še ni prišel do živega. Otok, ki je ljubljenec »grkofilov«, raziskovalcev in hedonistov.Zakaj na Lefkas?

Na Lefkasu vam prav nikoli ne bo dolgčas: ta dramatičen otok vam bo ponudil nepozabne razglede, zelene doline, visoke gore, plaže, o katerih ste sanjali, vasi kot iz pravljice in svetovljansko glavno mesto z eno najmodernejših marin Mediterana.
Lefkas je znan po neverjetni pokrajini in eksotičnem morju. Na otoku je nekaj najlepših plaž v sredozemskem morju. Mnogi samotni peščeni zalivi, dolge zlate plaže in čudovita obala se raztezajo okoli celotnega otoka.
Prebivalci Lefkasa so znani po svoji gostoljubnosti in velikodušnosti. Z vami bodo delili veselje do največje ljubezni – hrane, morja in druženja.Namigi za doživetja

  • Samostan Panagia Faneromeni je najbolj pomemben verski center na otoku. Stoji na hribu nad glavnim mestom in ponuja neverjeten pogled na sever in v notranjost otoka.

  • Vas Agios Nikitas je obmorska vasica, ki se razprostira okoli umirjenega zaliva in ponuja odlične pogoje za ribolov. Je najbolj slikovito obalno mestece na Lefkasu z ozkimi, cvetočimi ulicami.

  • Lefkas je s celino povezan le z ozkim mostom, zato je odlično izhodišče za potepe v okolico. Tam se podajte v Meteore, dolino spektakularnih visečih samostanov.


Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Garancija najnižje cene – Vrnemo razliko

Za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1. 2021. Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU JP BRNIK – LJUBLJANA

PRVIH 100, ki boste rezervirali počitnice iz tega kataloga, prejme BREZPLAČNO 8-dnevno parkiranje na zunanjem parkirišču P1/2 na letališču JP Brnik- Ljubljana.

Najvišji popusti

Ultra First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2021. Dodaten 4% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. Ultra First Minute se vam najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2020.

NOVO: GARANCIJA ZA SPROŠČENO IN VARNO PRIJAVO

Do 31.1.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50€ na odraslo osebo.
Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2021. Če pa se boste v tem času odločili drugače, boste lahko svojo rezervacijo brezplačno odpovedali.
POMEMBNO: nič vas ne stane, zagotavljamo pa vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE.

NOVO: COVID GARANCIJA

Vam omogoča brezplačno odpoved Palminega paketnega aranžmaja, v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Posebne ugodnosti za otroke

Na Mediteranu otroci potujejo že od 99 €.

Hoteli in objekti

Izbirali boste med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločili za tistega po vaši meri.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov ali do 4% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi.

Možnost zamenjave rezervacije

Do 30. aprila ali najkasneje do 30 dni do odhoda (za letovanja v aprilu in maju) boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2021, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt; prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe.

Destinacije na Lefkas

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izletiODISEJEVA POMORSKA AVANTURA

Na tem izletu boste začeli verjeti v čudeže! Bolj, ko se bomo oddaljevali od obale Lefkasa, bolj se vam bo zdelo verjetno, da je največji antični pomorščak Odisej oživel. Pluli bomo s starogrškim izumom – originalnim modelom Odisejeve barke, njen lastnik pa bo vsake toliko zatrobil v veliko školjčno lupino. Na tem čudovitem križarjenju bomo spoznali najbližje sosednje otoke. Pravljični Meganissi nas bo očaral s svojo slikovito vasico Spartohori in osupljivimi razgledi. Okopali se bomo v deviškem zalivu, si kot pravi morjeplovci privoščili obilno kosilo in točili sladko domače vino iz amfor. Nato bomo pokukali na svetovno razvpit privatni otok Scorpios. Gotovo se spomnite ljubezenskih podvigov enega najslavnejših Grkov, ladijskega mogotca Aristotelisa Onassisa, ki je zlomil srce veliki operni divi Marii Callas in se poročil z brhko Jackie Kennedy. V zalivu Jackie Kennedy bomo lahko skočili v vodo in po legendi takoj dobili bolj žameten glas. Počasi bomo mimo Madourija, rojstnega otoka enega najboljših grških poetov, z ugodnim vetrom v jadrih pripluli nazaj v Nidri.

KRIŽARJENJE DO SONČNEGA ZAHODA IN ZVEZD

Najbolj romantična plovba, kar si jih lahko zamislite! Od obale bomo odrinili proti sončnemu zahodu na večerno gostijo boga sonca Helija. Samo pravi Grki znajo znanost o zvezdah in planetih čudovito prepletati z mitologijo. Sprostili se bomo s plavanjem v nežni večerni svetlobi in počakali, da Sončev kralj zaspi na mehki postelji Okeana, uživali bomo v tipičnih grških dobrotah na krovu, zasanjano strmeli v naša ozvezdja in prisluhnili prelepim zgodbam o njihovem skrivnem življenju.

ČUDOVITA LEFKADA

Raziščimo skupaj vse kotičke glavnega mesta Lefkasa in se sprehodimo po ozkih ulicah s tradicionalnimi lesenimi hišami. Odkrivali bomo cerkve z mojstrsko izrezljanimi ikonostasi in veličastnimi freskami. Mesto je polno tradicionalnih trgovinic in tavern, ki čakajo na radovedne poglede in lačne želodce. Naučili se bomo obrednega pitja grške kavice in si privoščili obvezno »volto« (večerni sprehod) do pristanišča, kjer bomo uživali v sončnem zahodu.

IZLET NA KEFALONIJO IN ITAKO

Celodnevno križarjenje med večjimi Jonskimi otoki z edinstveno priložnostjo zaplavati v kristalno modrih vodah slavne plaže Egremni. Kosilo si bomo lahko privoščili v slikoviti in najlepši vasici Fiskardo na Kefaloniji. Ogledali si bomo Odisejevo deželo, Itako, s postankom na eni izmed najlepših plaž na otoku. Vračali se bomo med vzhodno obalo Lefkasa in otokom Meganissi, kjer je mogoče še zadnje kopanje na otoku Scorpios.

VONJ PO MORJU, BORIH IN TRADICIJI

V glavnem mestu otoka si bomo vzeli čas za postanek na glavnem trgu in obisk arheološkega muzeja. Ogledali si bomo tudi samostan Faneromeni, kjer bomo preleteli zgodovino otoka in pobližje spoznali tradicijo otočanov. Nato se bomo zapeljali na plažo Kathisma na zahodu otoka, kjer bo čas za kopanje in slasten prigrizek. Nadaljevali bomo po čudoviti obalni cesti, kjer vam bo jemalo dih ob pogledu na strmo padajoče pečine in deviško lepe plaže. Oglede boste zaključili v vasici Vassiliki, kjer se bomo lahko sprehodili po prikupni promenadi in si ogledali surf center.

GRŠKI VEČER

Z ladjico se odpravimo na sosednji otok Meganissi in doživite pravi grški večer s tradicionalno grško hrano, glasbo in plesom, v najbolj pristni grški taverni. Večer, poln grške kulture, prežet z izvrstno grško kulinariko v tradicionalnem grškem duhu.