Lefkas


Zakaj se First Minute do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu najbolj splača?

NAJVIŠJI POPUSTI IN GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

First Minute popusti na MEDITERANU do 2.000 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2022. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2022.

Garancija najnižje cene za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu 2022 (odhodi med 30.4. in 31.10.). Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo (isti termin potovanja, isti hotel in isti tip sobe) po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

OTROCI ŽE OD 99 €

Za najboljše družinske počitnice smo pripravili posebne ponudbe za družine, kjer otroci potujejo že od 99 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

VARNA IN SPROŠČENA PRIJAVA

Do 31.1.2022 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 100 € na odraslo osebo. Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2022. POMEMBNO: zagotavljamo vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE s plačilom minimalne akontacije.

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Do 30 dni pred odhodom boste lahko (za rezervacije počitnic do 31.1.2022 z letalom na Mediteranu z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2022, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt, prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo).

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za PRVIH 50 PRIJAV počitnic na Mediteranu z odhodi med 30.4. in 31.10. podarjamo BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO na letališču JP Brnik Ljubljana (velja za rezervacijo počitnic za 1 teden). Za vse ostale prijave smo na letališču JP Ljubljana pripravili ugodne cene za parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 55 € / redna cena 72 €; plačilo parkiranja 15 dni za samo 85 € / redna cena 108 €. Dodatno nudimo tudi možnost parkiranja na parkirišču Jagodic, ki je od letališča oddaljeno 5 minut vožnje in nudi 24 urni prevoz iz parkirišča na letališče in nazaj. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 25 € in 15 dni za samo 48 €.
GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo).

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirate med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (na položnice ali z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

3% GOTOVINSKI POPUST

3% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za Vas se posvetujte s Palminimi svetovalci.


Otok najlepših plaž

Nekaj magičnega je na Lefkasu. Ko enkrat obiščete otok najlepših plaž Mediterana, ga lahko pozabite, toda pride čas, ko si ne morete kaj, da ne bi pomislili na nebeško modrino Jonskega morja, sijočo belino peska, pokrajino neukročenih zelenih planjav, oljčnih gajev, vodnih izvirov in rodovitnih dolin. To je otok, ki mu turistični vrvež še ni prišel do živega. Otok, ki je ljubljenec »grkofilov«, raziskovalcev in hedonistov.

 

Zakaj na Lefkas?

Na Lefkasu vam prav nikoli ne bo dolgčas: ta dramatičen otok vam bo ponudil nepozabne razglede, zelene doline, visoke gore, plaže, o katerih ste sanjali, vasi kot iz pravljice in svetovljansko glavno mesto z eno najmodernejših marin Mediterana. Lefkas je znan po neverjetni pokrajini in eksotičnem morju. Na otoku je nekaj najlepših plaž v sredozemskem morju. Mnogi samotni peščeni zalivi, dolge zlate plaže in čudovita obala se raztezajo okoli celotnega otoka. Prebivalci Lefkasa so znani po svoji gostoljubnosti in velikodušnosti. Z vami bodo delili veselje do največje ljubezni – hrane, morja in druženja.

 

Namigi za doživetja

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Lefkas

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
ODISEJEVA POMORSKA AVANTURA
Na tem izletu boste začeli verjeti v čudeže! Bolj, ko se bomo oddaljevali od obale Lefkasa, bolj se vam bo zdelo verjetno, da je največji antični pomorščak Odisej oživel. Pluli bomo s starogrškim izumom – originalnim modelom Odisejeve barke, njen lastnik pa bo vsake toliko zatrobil v veliko školjčno lupino. Na tem čudovitem križarjenju bomo spoznali najbližje sosednje otoke. Pravljični Meganissi nas bo očaral s svojo slikovito vasico Spartohori in osupljivimi razgledi. Okopali se bomo v deviškem zalivu, si kot pravi morjeplovci privoščili obilno kosilo in točili sladko domače vino iz amfor. Nato bomo pokukali na svetovno razvpit privatni otok Scorpios. Gotovo se spomnite ljubezenskih podvigov enega najslavnejših Grkov, ladijskega mogotca Aristotelisa Onassisa, ki je zlomil srce veliki operni divi Marii Callas in se poročil z brhko Jackie Kennedy. V zalivu Jackie Kennedy bomo lahko skočili v vodo in po legendi takoj dobili bolj žameten glas. Počasi bomo mimo Madourija, rojstnega otoka enega najboljših grških poetov, z ugodnim vetrom v jadrih pripluli nazaj v Nidri.
KRIŽARJENJE DO SONČNEGA ZAHODA IN ZVEZD
Najbolj romantična plovba, kar si jih lahko zamislite! Od obale bomo odrinili proti sončnemu zahodu na večerno gostijo boga sonca Helija. Samo pravi Grki znajo znanost o zvezdah in planetih čudovito prepletati z mitologijo. Sprostili se bomo s plavanjem v nežni večerni svetlobi in počakali, da Sončev kralj zaspi na mehki postelji Okeana, uživali bomo v tipičnih grških dobrotah na krovu, zasanjano strmeli v naša ozvezdja in prisluhnili prelepim zgodbam o njihovem skrivnem življenju.

ČUDOVITA LEFKADA
Raziščimo skupaj vse kotičke glavnega mesta Lefkasa in se sprehodimo po ozkih ulicah s tradicionalnimi lesenimi hišami. Odkrivali bomo cerkve z mojstrsko izrezljanimi ikonostasi in veličastnimi freskami. Mesto je polno tradicionalnih trgovinic in tavern, ki čakajo na radovedne poglede in lačne želodce. Naučili se bomo obrednega pitja grške kavice in si privoščili obvezno »volto« (večerni sprehod) do pristanišča, kjer bomo uživali v sončnem zahodu.
IZLET NA KEFALONIJO IN ITAKO
Celodnevno križarjenje med večjimi Jonskimi otoki z edinstveno priložnostjo zaplavati v kristalno modrih vodah slavne plaže Egremni. Kosilo si bomo lahko privoščili v slikoviti in najlepši vasici Fiskardo na Kefaloniji. Ogledali si bomo Odisejevo deželo, Itako, s postankom na eni izmed najlepših plaž na otoku. Vračali se bomo med vzhodno obalo Lefkasa in otokom Meganissi, kjer je mogoče še zadnje kopanje na otoku Scorpios.
VONJ PO MORJU, BORIH IN TRADICIJI
V glavnem mestu otoka si bomo vzeli čas za postanek na glavnem trgu in obisk arheološkega muzeja. Ogledali si bomo tudi samostan Faneromeni, kjer bomo preleteli zgodovino otoka in pobližje spoznali tradicijo otočanov. Nato se bomo zapeljali na plažo Kathisma na zahodu otoka, kjer bo čas za kopanje in slasten prigrizek. Nadaljevali bomo po čudoviti obalni cesti, kjer vam bo jemalo dih ob pogledu na strmo padajoče pečine in deviško lepe plaže. Oglede boste zaključili v vasici Vassiliki, kjer se bomo lahko sprehodili po prikupni promenadi in si ogledali surf center.
GRŠKI VEČER
Z ladjico se odpravimo na sosednji otok Meganissi in doživite pravi grški večer s tradicionalno grško hrano, glasbo in plesom, v najbolj pristni grški taverni. Večer, poln grške kulture, prežet z izvrstno grško kulinariko v tradicionalnem grškem duhu.