Popoln grški trio

»Ellada mou!« Tako rečeš Grčiji, če jo obožuješ. Palmovci smo v modro – belo deželo zaljubljeni že celih dvajset let. Opajamo se z zgodbami in smehom, z oljčnim oljem in feto, z borovci in morjem, z božansko grško kulinariko, domačnostjo in gostoljubnostjo. Predstavljamo vam vroči trio otokov, iz Ljubljane pa bomo leteli na kar 24 otokov – preverite ali pa se oglasite v eni izmed 12 poslovalnic po celi Sloveniji.Kolesarski Kos za družine

Kos je idealen za družinske počitnice. Eden od razlogov so all-inclusive hoteli z vsem vključenim, od obrokov do vodnih in drugih aktivnosti za otroke in odrasle. Toda, če želite zares doživeti Kos, se nujno odpravite tudi izven hotela in vsaj za en dan najemite avto, za en dan pa kolo.

Noben grški otok namreč nima tako kolesarskega značaja kot Kos. Kolesarske steze so speljane povsod ob obali, pa tudi v notranjost, zato je primeren za ležerno družinsko kolesarjenje po ravnem ob morju ali za resnejše kolesarske podvige v hribovito notranjost. Med najbolj priljubljenimi je 23 km dolga trasa med mestom Kos in priljubljenim družinskim letoviščem Tigaki.Kreta za aktivne

Kreta skriva za cel kontinent užitkov. Dramatične gore in eksotične plaže, oljčni nasadi in vinogradi, mlini in ovce, živahna obalna mesta in tradicionalne vasi. Glavna zanka je v tem, da je na Kreti lepega in dobrega v takšnem izobilju, da se vsak, ki je vajen kot za šalo v enem tednu raziskati grški otok, počuti na meji obupanega ob 260 km razdalji od vzhoda do zahoda. Palmovci vas lahko pomirimo. Na Kreto je nujno priti večkrat.

Kreta je raj za Slovence, ki smo odvisniki od hribov in pohodniške tradicije. Tu najdete najdaljši kanjon v Evropi, spektakularno 18 km dolgo sotesko Samarija, in druge manjše. Veliko se jih konča s plažo in zasluženim skokom v vodo. Zahtevnejše pohodnike vabijo kretski dvatisočaki z goro Psiloritis na čelu. Ena naših najljubših tras je finale evropske pešpoti E4 v pokrajini Sitia, znani po najboljšem kretskem oljčnem olju. Zaliv Zakros predstavlja cilj poti, ki teče skozi 7 evropskih držav.
»Na vseh grških otokih lahko izživite svoje »mama mia« počitnice z neskončno modrino, nostalgičnimi vasicami, grškimi pojedinami ob morju in vročimi dnevi na plaži.«
Svetovljanski Krf za pare

Mesto Krf, prestolnica Jonskih otokov, je eno najlepših v Grčiji. Staro mestno jedro je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Še zmeraj diši po Benečanih, ki so oboževali grške otoke in obalo. Na Krfu so ostali celih 400 let. Še otomanskim Turkom zaradi visokega obzidja in trdnjave ni uspelo osvojiti tega dišečega otoka z bujnim rastjem. V antiki je bil Krf poleg Aten in Korinta tretja navtična velesila Stare Grčije.

Pomorski duh se na otoku čuti še danes. Tudi cesarica Sissi, ki se je pred težavami na dvoru umaknila na Krf, je v svoji beli palači Ahileon, zgrajeni po antičnem vzoru, najraje uživala v razgledu na morje, ki ga morate doživeti.